Lørdag den 3. oktober

af Anna Skyggebjerg den 3. oktober 2009

1

Jeg er en stor tilhænger af ritualer. Ritualer skaber ro, orden, sammenhæng. Ritualer skaber Zen: Øjeblikke, hvor man trækker vejret i bund og mærker, at der er et stille center indeni. Derfor er det godt at have ritualer i hverdagen, der giver en god begyndelse på dagen eller markerer overgangen om eftermiddagen, når man kommer hjem fra arbejde/skole/institution – og selvfølgelig putteritualer, der giver en god afslutning på dagen. Og gerne langt flere!

I dag fik jeg brug for et ritual, der kunne lægge afstand til dagens migræneanfald. Jeg satte mig på gulvet i karnappen med en kop te, Søren lagde et tæppe over mig, katten satte sig ovenpå og udenfor vinduerne rasede regn og blæst. Efter en enkelt kop te var dagen fornyet. Og jeg med.

Har du nogle gode ritualer i din hverdag?

2

Også børn har brug for ritualer. Her til aften iscenesatte Jacob og Elise et af deres favori-ritualer: at se film på Elises værelse.

Zen for børn

3

Søren har været til Psykiatritopmøde arrangeret af foreningen Psykisk Sårbar, som Poul Nyrup Rasmussen står i spidsen for. Der var en forsker, som talte om, hvorfor danskere er lykkelige. Og en af de vigtigste pointer var, at danskere er tillidsfulde, at vi møder vores medmennesker med tillid. Og at netop det er væsentligt for følelsen af at være lykkelig.

Er det ikke en vidunderlig pointe?

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Det Lille Spørgsmål 4. oktober 2009 kl. 20:53

Tillid, det skal være fokus for den kommende uge. Så vil jeg holde øje med lykken i samme moment.

Kh
Lykke

Annamette 4. oktober 2009 kl. 22:32

Nærvær skal være mit fokus den kommende uge.

Skriv en kommentar