Lørdag den 20. april

af Anna Skyggebjerg den 20. april 2013

Jeg lever et rigt liv i øjeblikket: Min indbakke svømmer over af mails fra søde læsere; mit hjerte svømmer over af glæde over Asger-hunden. Og jeg er træt som et plejehjem…  Hvorfor?

“Vi har jo fået tvillinger”, siger Søren. Han mener Introvert-bogen og Asger. Og nyfødte tvillinger tager tid. Megen tid, faktisk.

Så som enhver anden nybagt tvillingemor, skærer jeg de aktiviteter fra, som tilsyneladende bedst kan skæres fra, så der bliver tid til børnene. Meditationen har jeg ikke fået tid til i flere uger. Jeg har ikke været i Vestfløjen i flere uger. Begge dele har ellers været klippefaste ritualer, som har givet mig øjeblikke med ro og dybe vejrtrækninger i en hverdag, der sådan set var fuld nok, allerede inden tvillingerne kom til.

At glemme sine Zen-fyldte øjeblikke for sig selv, er det dummeste, en tvillinge-forælder kan gøre. Det er fordi, jeg har gjort det, at jeg er så træt. Det er ikke tvillingernes skyld. Det er min egen.

Så nu skal jeg tilbage på sporet og genindføre de ritualer, som jeg ved stilner og nærer min sjæl. Så jeg igen kan få energi til mine tvillinger – og resten af menageriet.

Husker du det?

PS: Anne Morrow Lindberghs udødelige citat fra min yndlingsbog, Gift from the Sea

“Certain springs are tapped only when we are alone. Women need solitude in order to find again the true essence of themselves: that firm strand which will be the indispensable center of a whole web of human relationships”

 

 

 

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Anita 21. april 2013 kl. 09:39

Kære Anna,
fra en tvillingemor til en anden, mine er begge af kød og blod og 10 måneder gamle, tak for dine påmindelser. De hjælper mig til at huske det ind imellem, og ikke mindst så bekræfter de at jeg ikke er på afveje og bare skal tage mig sammen, når min sjæl skriger på alenetid og ro. Jeg håber virkelig at der bliver plads til meditationen igen og ikke mindst min version af vest fløjen.

God søndag.
Kærlig hilsen Anita

Anna Skyggebjerg 21. april 2013 kl. 12:41

Kære Anita,
Til lykke med tvillingerne!
Kærligst,
Anna

Skriv en kommentar