Lørdag den 23. marts

af Anna Skyggebjerg den 23. marts 2013

Jeg kan stadig ikke helt få armene ned over gårsdagens teselskab hos Boghandleren på Godthåbsvej. Det var en stor oplevelse for mig, at bogen blev fejret lige netop der og lige netop på den måde.

I Introvert – Stå ved dig selv er der et kapitel om introverte til festligt brug. Det handler om, hvordan vi bedst muligt tager hensyn til vores introverthed, når vi bliver inviteret til sociale arrangementer eller selv skal invitere. Lad det være sagt med det samme: Introverte er ikke asociale særlinge, som ikke bryder sig om at være sammen med andre mennesker. Men vi foretrækker typisk  at være sociale på andre måder, end de ekstroverte: Små sammenhænge frem for store. Tætte relationer frem for mere overfladiske. Så en introvert vil i reglen foretrække at fejre sin fødselsdag bare med få, nære venner – frem for at invitere til en stor fest. Og at fejre sin bog med et teselskab i boghandlen frem for et større releaseparty.

En af pointerne i Introvert – Stå ved dig selv er, at det faktisk er muligt at tage hensyn til dine præferencer, når du arrangerer sociale aktiviteter. At planlægge med respekt for den, du er, og det, du elsker. Det er sådan set ikke anderledes, end det, ekstroverte fest-elskere har gjort hele tiden, “Først skal vi have punchbowle og gå lidt rundt og hilse på hinanden. Under middagen skal der være overraskelser under tallerkenerne. Og bagefter skal vi selvfølgelig have stoleleg og ballondans, ligesom vi plejer. Det bliver kanon!”

PS: Nogle af os kan kan holde en pragtfuld fest, selvom vi er alene. Eller… man er jo aldrig rigtigt alene, når man har en bog og en kop te og sin fantasi… 

TAK til Annette for at sende mig tegningen!

 

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Rikke 23. marts 2013 kl. 19:30

Jeg var stresset hele mit fyrreogtyvende år, fordi jeg følte, at jeg burde fejre den forestående runde fødselsdag med en fest. Men jeg havde ikke lyst, og som fødselsdagen rykkede tættere og tættere på, blev jeg mere og mere presset over, at jeg ikke havde lyst til en fest – men syntes, at jeg burde holde en fest. Jeg endte i sidste øjeblik med at beslutte mig for at tage ud og spise med min familie i stedet for at holde fest. Det var jo trods alt MIN fødselsdag. Det var en lettelse at komme dertil. Havde jeg haft mere indsigt i min introverthed, havde jeg nok ikke haft den diskussion med mig selv så længe. Nå pyt.

KH Rikke, som er ISTJ – med stort I

Anna Skyggebjerg 23. marts 2013 kl. 20:32

Rikke, tak fordi du delte den historie. Den er med garanti meget genkendelig for de fleste introverte.
Kh,
Anna, INFJ

Rikke 24. marts 2013 kl. 02:04

Kaere Anna,

Jeg foelger din blog herfra mit hjem i Californien og vil bare lige oenske dig tillykke med din nye bog.

KH,
Rikke

anne 24. marts 2013 kl. 17:08

Der er så mange af beskrivelserne fra din bog, som jeg kan genkende. Både det med smilet, invitationerne og det med small talk. Tillykke med din bog.

Skriv en kommentar