Lørdag den 28. september

af Anna Skyggebjerg den 29. september 2013

I dag har jeg læst et interview med Elton John og hans sangskriver Bernie Taupin. Deres samarbejde er det perfekte eksempel på, hvordan en ekstrovert og en introvert kan supplere hinanden og skabe… nå ja, sød musik.

Bernie Taupin og Elton John har arbejdet sammen siden 1967. De har solgt 250 millioner plader på grund af hits som Your Song Rocket Man , Daniel,  Candle in the Wind og mange, mange andre. De er et legendarisk par i branchen – og så forskellige som nat og dag.

Deres samarbejde finder sted på tværs af  kontinenter: Elton John bor i England, Bernie Taupin i Californien. Elton John lever et meget ekstrovert liv og trives i rampelyset. Bernie Taupin forlader sjældent sin ranch og beskriver sig selv som “very much a recluse, not a social person at all”.  Bernie Taupin læser meget. Elton John bliver utålmodig, når tingene ikke går stærkt. Han fortæller, at det helst ikke må tage mere end 40 minutter at sætte musik til de tekster, Bernie Taupin sender ham.

“Had we been the same kind of characters I’m not sure it would have survived”, siger Taupin om deres samarbejde.

Pointe: Verden har brug for både introverte og ekstroverte. Det ene er ikke bedre end det andet. Vi supplerer hinanden godt. 

(Og en deraf afledt pointe: Den person, som for nyligt havde læst Introvert og skrevet til min mand – uden at vide, han er min mand – at jeg er skide dum, fordi jeg siger, det er bedre at være introvert end ekstrovert… skulle nok læse bogen igen. For det står der ingen steder. Der står tværtimod, at jeg drømmer om ligestilling mellem ekstroverte og introverte og synes, vi er gode for hinanden, når der står gensidig respekt om vores personligheder.)

Bernie Taupin og Elton John:

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

LOne Wernblad 29. september 2013 kl. 20:52

Kære Anna
Det du har taget op omkring det at være introvært, er så vigtig i en verden hvor der klappes højst, hvis folk har en spotligt i panden og kan være på i døgn drift.
Jeg skal ind og købe din bog i morgen!
Rigtig god vind
Kærligst LivetsLone

Skriv en kommentar