Lørdag den 5. april

af Anna Skyggebjerg den 5. april 2014

I torsdags kom Elise hjem fra studietur i Rom. Men det var lige før, hun ikke havde fået lov at komme med flyet hjem, for hun besvimede i Roms lufthavn og der kom læger og målte hendes meget høje puls…

Herhjemme blev vi hurtigt klar over, hvad årsagen var: stress. Så vi har igen-igen haft samtaler om at lære at sætte grænser. Om ikke at behøve være perfekt til alting. Om ikke at behøve til enhver tid at være den, hvem som helst kan komme til med sine problemer. Om ikke at blive offer for sin egen rolle.

Elise er den ekstroverte i familien. Meget ekstroverte, faktisk. Det er hendes store styrke, men også hendes udfordring. Som ekstrovert elsker hun at være sammen med masser af venner og at være engageret i dem og i aktiviteter. Det giver hendes energi. Ro og alenetid, derimod, har det med at gøre hende rastløs.

Men… ekstroverte børn med fart på kan ikke altid mærke grænsen for, hvornår nok er nok. Derfor risikerer de, at al den faren omkring, som skulle give dem energi, faktisk trætter og stresser. 

Det har været en af mine store opgaver at lære Elise at holde af sit eget selskab og at mærke sine grænser. Altså at finde balancen mellem sin ekstroverte natur og behovet for også at have adgang til sine introverte sider. Hun er blevet bedre. Men oplevelsen i Rom viste os, at det er et vedvarende tema.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Rebekka Ahrnkiel Dahlgaard 6. april 2014 kl. 14:52

Elise, du er en gudinde foran dejlige ROM. Godt du kom hjem i god behold. Forældre, som kan sætte ord på ens personlighed er guld værd i den alder❤️

Julie K 6. april 2014 kl. 20:36

Anna, engang imellem ville jeg ønske at du var min mor, så der var en der mindede mig om alle de skønne ting du lærer Elise. Det er nemlig sådan noget en mor skal, og som kun en mor kan – mødre kan nemlig noget med at mærke, hvornår det er tid til at blive mindet om det igen.
Det gjorde min egen også inden hun døde, og det er noget af det der bliver siddende hos en – også når man tror man har glemt det…

Anna Skyggebjerg 6. april 2014 kl. 20:45

Tak, Rebakka, for dine søde ord !

Og Julie… Dine rørende ord…
Vi, som har mistet mødre for tidligt, skal være der for hinanden. Jeg er der for dig, hvis du en dag får lyst til at skrive til mig. (mail@annaskyggebjerg.dk)

Knus til jer begge!

Skriv en kommentar