Mandag den 15. september

af Anna Skyggebjerg den 15. september 2014

På Jacobs og Elises skole har de gjort kantinen til stillezone. Der hænger plakater på dørene ind til kantinen, hvor der står, at man må tale sagte sammen, men derudover skal der være stille. 

Jeg ved ikke, om initiativet er taget, fordi nogen har læst Introvert. Og det er heller ikke vigtigt. Pointen er, at det er taget, så der nu er et sted på skolen, hvor eleverne – introverte og ekstroverte –  kan få en pause fra dagens støj og genoplade batterierne. Så enkelt; så effektivt. Hvorfor jeg bliver ved med at få mails fra forældre, som skriver, at de ikke møder lydhørhed overfor behovet  for stillerum på deres børns skoler, ja, det fatter jeg simpelthen ikke…

Her er et citat fra Introvert:

Ønskeseddel fra introverte skolebørn

1:Vi ønsker os færre gruppearbejder

Vi foretrækker at arbejde selvstændigt frem for at arbejde i grupper. Vi elsker at koncentrere os og fordybe os i et enkelt emne. Og at tænke i dybden er oplagt noget, vi gør bedst alene, ikke i gruppe. Derefter vil vi gerne gå i grupper og dele det, vi har tænkt i ensomhed.

2: Vi ønsker os et stillerum som alternativ til skolegården

Vi kunne godt tænke os at have et stillerum, hvor vi kan være i nogle af frikvartererne. Et sted, hvor vi kan læse, lytte til musik, eller bare smide os i nogle sækkestole, trække vejret og komme tilbage til os selv.

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lotte 16. september 2014 kl. 08:25

Hvor skønt, Anna. Heldige børn ;-)
Som altid tak for et inspirerende indlæg.
Håber du får en skøn dag.

Kærlig hilsen
Lotte

Anna Skyggebjerg 16. september 2014 kl. 11:25

@ Lotte: Kærlig hilsen tilbage!

Skriv en kommentar