Mandag den 2. august

af Anna Skyggebjerg den 2. august 2010

De seneste dage har været intense, fordi Elise har haft problemer. Hun insisterede på at gå ind i løvens hule og tale løven til fornuft. Men endte med at bede om at blive hentet hjem.

Det var værst for Elise. Men det var nu heller ikke nemt for en mor at sende sit barn ind i en løvehule og derefter sidde og vente-vente-vente  på tilladelse til at gribe ind.

I dag var der brug for helende ritualer:

1

Elise, Jacob og jeg kørte til en café, for at få en helt særlig kop varm cacao:  Den er med flødeskum – og derovenpå er der skumfiduser, chokoladesovs og hindbær.  Den heler enhver form for børnesår og giver Instant Zen.

2

Et af de ritualer, der altid heler mig, er ganske enkelt at gå en tur rundt i haven.  Trække vejret i bund og …intet andet. Bare være. Aacceptere, at livet er som livet er lige nu. Og finde tillid til, at “this too shall pass”.

3

Og så har jeg mit værelse…det vil sige min vindueskarm. Ikke noget stort, men ikke desto mindre mit helt eget hellige rum af ro og skønhed, hvor jeg kan tømme sindet for uro. Zen for mødre!

{ 7 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise Klinge Nielsen 2. august 2010 kl. 22:42

Åh hvor det er godt igen at få del i den smittende zen, du skaber i vores alle sammens vidunderlige liv kære Anna. Tak

Maria 3. august 2010 kl. 11:45

Hvor ligger den café, der sælger den lækre kop cacao???
:-)
(kan vel også hele voksne (slikmunde:-D)

FruGosch 3. august 2010 kl. 12:21

Sender kærlige tanker til Elise, og dig.

Og håber Elise ved, at det ikke er hende, den er gal med. Tværtimod er hun en knag, en modig, sund, kærlig pige, som netop forsøgte….måske gjorde hun små-fejl undervejs, måske blev hun sur, barnlig, tudende….jeg ved det ikke. Men hvis hun gjorde, er det fordi hun er et menneske…..og ikke en løve. I hvert fald ikke som en løve i negativ forstand! Håber hun kom ud fra løvens hule med visheden om, at hun er god nok…..og meget elskelig!

Og kan godt sætte mig ind i, hvordan du….Løvemor (på den kærlige måde) både står på spring for at beskytte, kramme, elske….men måske også (hvis du ligner mig på det punkt?): springe frem og gå til angreb på den der anden…”på-den-dårlige-måde-løve”!!!

Tanker herfra

Lea 3. august 2010 kl. 13:29

Sikke en god mor, der sørger for reparationskakao, ro, tid og zen! Hvor er det i øvrigt, at de serverer SÅ fantastisk varm kakao?
Håber, at Elise kommer ovenpå :-)

Anna Skyggebjerg 3. august 2010 kl. 16:06

Tusind tak for tankerne til Elise!
Cacaoen, der kan få ethvert barn til at måbe og juble, fås på Kalaset, hjørnet af Nansensgade og Vendersgade i København.

Anni 4. august 2010 kl. 23:39

Vi burde have sådanne cacao steder i provinsen. Måske jeg bare ikke har fundet dem endnu – heldigvis kan mit køkken, indtil cacaostedet bliver fundet eller opfundet, lave noget, der ligner. Og så lige en bolle med smør til….mmmm….Det er livsglæde i spiselig form, og det er ikke det værste i verden. Hvad der læger maven, læger sjælen;-)

Mette Haulund 5. august 2010 kl. 07:21

Husk at det er dejligt at opleve, at vores børn tør tage kampen op – at vi løvinder så har et fuldstændig naturligt instinkt, der gør, at vi vil beskytte vores børn, det er en helt anden sag og kan ofte skabe behov for et par helende ritualer!

Jeg adopterer straks den med at gå rundt i haven og trække vejret dybt, den virker helt sikkert også på mig!

Tak :-)

Skriv en kommentar