Mandag den 20. juli

af Anna Skyggebjerg den 20. juli 2009

Noget om relationer og taknemmelighed:

1

I går kom Elise hjem efter tre ugers ferie hos sin far. Og i dag vågnede jeg til lyden af hende og Jacob, som sad grinende under hendes dyne. Vi er en hel familie igen. Det er jeg taknemmelig for.

Det er Puttepatruljen også:

Elise og Chilli forenet igen

2

Min søster, som jeg ikke har set i næsten 30 år, døde for 3 måneder siden. I dag har jeg været sammen med hendes 18-årige datter M. Det gør hverken M’s  eller min familie hel igen. Men det var med til at gøre denne dag særlig. Og måske bliver det begyndelsen på en ny relation i vores liv? Hvis ikke, er jeg stadig taknemmelig for den nærhed, vi oplevede i dag.

3

Her til aften må jeg pleje en anden vigtig relation: Den til mig selv. Uanset om det kun kan blive ti minutter dagligt, er det vigtigt for mig, at give forholdet til mig selv prioritet i hverdagen. Jeg har brug for at  stilne og nære min sjæl. Også for at kunne vedblive at være der for andre end mig selv. Et at mine yndlingscitater handler om netop det:

Certain springs are tapped only when we are alone. Women need solitude in order to find again the true essence of themselves: that firm strand which will be the indispensable center of a whole web of human relationships.

(Anne Morrow Lindbergh, Gift from the Sea)

Skriv en kommentar