Mandag den 22. april

af Anna Skyggebjerg den 22. april 2013

I lørdags skrev jeg om at være nybagt tvillingeforælder til Introvert-bogen og Asger-hunden. Og om behovet for at finde tid til mig selv. Hvad enten, vi er introverte eller ekstroverte, tvillingeforældre eller uden børn: Vi har behov for åndehuller, hvor der er ro på. Vi gør klogt i at stå ved det over for os selv og vores omverden. Ikke at skjule det, som om det er en hemmelig last.

I Introvert er der et vidunderligt citat fra en roman af Anne Tyler, Kurs efter Stjernerne. Citatet handler om glæden ved privatliv – og er fortalt af en datter, som gennem lang tid har passet sin døende mor 24/7. Familien antyder, at det alligevel må være lidt af en lettelse, at moderen er død. Og datteren tænker:

“Jeg var ikke lettet over at være fri eller over at slippe for arbejdet; jeg var lettet over at få mit privatliv tilbage. Hvis man vækkede mig midt om natten og ruskede mig og sagde: “Hutigt, uden betænkning: Hvad er det vigtigste i verden?” ville jeg svare “privatliv”. Jeg ved godt det ikke er rigtigt; det behøver man ikke fortælle mig. Jeg ved at det rigtige svar nok er kærlighed eller forståelse eller at føle, der er brug for en – selv for mig. Men jeg siger bare det der først falder mig ind, og det er privatliv. At sidde alene og læse en bog uden at der er nogen der forstyrrer mig. Det er alt hvad jeg nogensinde bevidst har ønsket mig af livet.”

 

 

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

M 22. april 2013 kl. 15:20

Anna, du er jo udsolgt! (Jubii for dig. Øv for mig.)
Hvornår kommer du tilbage?
De bedste hilsener
M

Anna Skyggebjerg 22. april 2013 kl. 15:21

Jamen, hov, der skulle være et nyt oplag på gaden fra 20. april. Spørg lige din bog-pusher igen….
Kærlig hilsen,
Anna

M 22. april 2013 kl. 15:22

Puuuh, den ene tvilling findes stadig på saxo, kan jeg se. :)

Louise T. 23. april 2013 kl. 08:49

Tænk, at man “glemmer” det vigtigste, når livet løber stærkt… Gad vide, hvorfor det egentlig er sådan?

Skriv en kommentar