Mandag den 22. november

af Anna Skyggebjerg den 23. november 2010

Jeg holder meget af dette citat af Karen Maezen Miller, Zen-buddhistisk præst og forfatter. Det handler om, at en mor kan finde hvad som helst – bortset fra et øjeblik til sig selv:

“Finding calm in the midst of fury, finding inspiration in the midst of despair, finding strawberry jam sandwiched between the sofa cushions, finding the splinter between two gentle toes. Moms can find anything in a pinch, except a moment for themselves.”

Hun har ret i, at det er svært at finde åndehuller i en travl hverdag. Ind i mellem endda vanvittig svært. Men det KAN lade sig gøre. Det involverer måske ting som is, øl og smøger. Ja, og? Vi taler overlevelse her!

Må jeg præsentere hele 3 overlevere:

1: Annamette Fuhrmann sendte mig denne mail i dag:

“Det  bedste jeg ved er at foregive overfor min familie at jeg skal hente noget meget vigtigt, også så køre op på tanken og købe mit yndlingsmagasin og Magnum is med hvid chokolade og så sætte mig og nyde begge dele i bilen. På tankens parkeringsplads. Mage til Zen skal man altså lede længe efter.”

2: Julia Lahme har fortalt i “Hvor lagde jeg babyen”, at når det virkelig brændte på, skaffede hun sig et åndehul ved at sætte sig på bagtrappen med en dåseøl.

3: Charlotte van Hauen fortæller i “Zen for mødre”, at en smøg kan være vejen til Zen:

“Cigaretter! Må man godt sige det? Men altså helt reelt: Når jeg skal have en time-out, og det skal være NU, så er en smøg rigtig godt. 7 minutters ro i fri luft!”

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte 23. november 2010 kl. 08:52

Puha … nej, der er dage hvor det virker mere sandsynligt at gennemføre et marathon-løb uden forudgående træning end at få mine 5 minutter alene. Vi sad netop og talte om det på én af mine workshops i går, og jeg plejer jo at sige, at hvis man kun kan stjæle sig til dagens “min tid” ved at sætte sig ud på firmaets toilet og låse døren og lukke øjnene i 5 minutter, så er det bare sådan man gør.

Men det er jo lidt svært, når man går hjemme. Jeg øver mig (stadigvæk) på at sætte mig i stolen og nyde en kop te i 5 minutter, mens Noah blunder i krybben udenfor …

Sanna Worsøe 23. november 2010 kl. 20:23

Jeg har personligt en regel, at hver dag, når ungerne er lagt, så skal jeg slappe af – må ikke lave en døjt andet end at slappe af, høre musik, læse blogs eller andet! Den med, at jeg “burde” er smidt i skraldespanden, for med alle de burder der findes kan man let brække halsen når man er alene med to små unger! ;)

Gitte 1. december 2010 kl. 12:19

Åh ja – hvor ER det rigtigt…. Blev vækket i morges kl. 4.27 af mine to drenge på knapt to år.
Mor her fungerer bare ikke på den side af kl. 6, men der er ikke noget at gøre.
Jeg synes, at tippet om at køre på tanken og købe magasin og blad er GULD. Det skal indføres min. en gang om måneden herhjemme…

Skriv en kommentar