Mandag den 24. august

af Anna Skyggebjerg den 24. august 2009

Biller, pølsehorn og franske verber… Der ikke er noget, der hedder at komme langsomt igang med ugen. Det er lige på. Og godt sådan:

1

Jacob kommer hjem fra skovtur med klassen. De har tema om vilde dyr. Og da klassens terrarie ikke er ankommet til tiden, må de vilde dyr fra skoven bo hos os indtil videre. Der er tale om biller, edderkopper, skarnbasser, skolopendere – og det forlyder, at edderkoppen er gravid, så vi måske inden for kort tid bliver mange flere på matriklen.  Men hvad kan en mor gøre, når konfronteret med vild lykke:

Vild lykke

2

Jacob har bagt pølsehorn næsten helt selv.  Jeg stod kun hos og fortalte hvordan og hvorledes. Han æltede og duftede og formede og glattede ud. Og jeg tror, han mærkede, at det er et zen-fyldt ritual at bage brød.

Pølsehorns-zen

3

Først kl. 22 er Elise og jeg færdige med at læse fransk.  Der har været alt for mange lektier de seneste dage, og hun er både træt og træt af det. Jeg spørger hende, hvad der har gjort i dag særlig, og hun siger, “At være ude at ride, at spise lasagne og at begrave ansigtet i Chillis pels, da jeg var færdig med dansk.”  Hun kunne også have sagt “Lektier, lektier, lektier og at jeg måtte springe af hesten for ikke at blive smidt af.” Men det gjorde hun ikke. Og hun ved slet ikke, hvor lykkelig det gør mig.

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

FruGosch 4. september 2009 kl. 22:12

Du inspirerer mig meget. Ift at slutte dagen af med at benævne/tale med sine børn om de gode ting ved lige netop den dag. Jeg gør det nogle gange, men det bør være et fast ritual….

En ting jeg ALTID slutter dagen af med – og begynder den med – er at fortælle mine børn, at jeg elsker dem.

Kh Rikke

FruGosch 4. september 2009 kl. 22:14

PS: Noget af det bedste jeg ved er også, når min store dreng (på 8) laver mad med mig. Han er ikke helt så vedholdende som din Jacob, at han kan lave alt selv. Han får lov til bare at lave den del af det, som han synes er sjov. Og så iøvrigt tage hele æren for resultatet :-) Som han så insisterer på at dele med mig – både æren, og resultatet

Smil fra Rikke

FruGosch 4. september 2009 kl. 22:14

Der skulle stå ( på 8 )

:-)

Anna Skyggebjerg 5. september 2009 kl. 12:01

Kære Fru Gosh,
TAK for kommentarerne!
Jeg føler mig kaldet til at rette det indtryk, jeg har givet, at Jacob er selvkørende i et køkken. Det er overordentligt langt fra sandheden! Han vil gerne, men i realiteten… De der pølsehorn, dem går det dog rigtig godt med. Vi skal lave dem i dg sammen med hans ven på besøg.
Rigtig god weekend til dig og dine,
Anna

Skriv en kommentar