Mandag den 28. september – VIND

af Anna Skyggebjerg den 28. september 2015

Jeg ser lige, at  jeg har brokket mig på bloggen de seneste to mandage… Det må helst ikke blive en vane. Så I dag fejrer jeg mandagen med at bortlodde et eksemplar af Kærlig hilsen Anna.

Alt, hvad du skal gøre, er at lægge en kommentar. Så trækker jeg en vinder torsdag aften, den 1. oktober.

Og fordi jeg engang vandt en sidegevinst, da jeg var til banko på Centralhotellet (og altså sad ved siden af hende, som vandt en and), ja så har jeg en svaghed for den form for retfærdighed. Og derfor vil der også være sidegevinster. Jeg har ikke besluttet, hvad det bliver. Men jeg lover, at det ikke bliver et pund kaffe, som var det, jeg vandt på sidegevinst. Det bliver heller ikke et sulefad, som jeg senere vandt på pladenummer 81… Jeg stopper med anekdoterne nu. NU! For jeg skulle jo ikke brokke mig. Og jeg kan mærke fristelsen til at blive syrlig over en opvækst, hvor det skide sulefad var et højdepunkt. (Hvis du ikke lige kender ordet “sulefad”, er du ikke alene. Slår man det op i Den Danske Ordbog, står der, at ordet er registreret i Den Danske Ordbog, men “foreløbigt uden betydningsangivelse”. Nu skal jeg sgu fortælle, hvad det betyder: Det betyder, at jeg er gammel og er vokset op i en by, hvor der ikke var noget at give sig til som ung, hvis man ikke gik til spejder eller håndbold. Det er det, det ord betyder! Skriv det ind, redaktør af Den Danske Ordbog!)

Undskyld, nu brokkede jeg mig igen…  Bare ignorer det og læg en kommentar, så du kan vinde bogen!

{ 65 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Helene Nyegaard Hvid 28. september 2015 kl. 23:59

Hej Anna. Den ville jeg gerne vinde og glæde mig til at læse :-)
Jeg vinder nemlig heller aldrig noget ;-) måske fordi jeg ikke så tit spiller, men alligevel – når vi nu lige brokker os lidt over det!

Inge 29. september 2015 kl. 02:02
Kirsten W 29. september 2015 kl. 02:30

Tænk hvis man kunne være heldig at vinde en dansk bog man overhovedet ikke har chance for at få fat i, når man bor i Seoul!

Karen G 29. september 2015 kl. 04:19

Kære Anna, jeg har konstateret at mit “behov” for at brokke mig er blevet ganske fremtrædende her de senere år (er 52 år) efter at jeg har lært de gode ting om mig selv at jeg er både introvert og særligt sensitiv. Jeg tror måske det kan hænge sammen med at mange af os der er sat sammen på den måde, har tendens til at være lidt indebrændte med at komme ud med de ting der ikke passer os eller vi ikke er enige i, og når man så – som i mit eget tilfælde – finder ud af, at man faktisk har lige så meget ret i verden som alle de andre, så skal den ret (inklusive brokke-retten) sørme da også bruges! Det er jo enormt befriende at give sig selv lov til endelig at prøve at fyre nogle meninger og brokkerier af – vel at mærke uden at få dårlig samvittighed bagefter over om man nu var pinlig, for meget eller hvad man nu har gået og bildt sig selv ind i alle disse år…!
Håber det giver lidt mening, men sådan har jeg i hvert tilfælde oplevet det.
Mange kærlige hilsner fra Karen

Eva 29. september 2015 kl. 05:11

Jeg læser gerne med, – også når det er brok.
Sidst jeg vandt noget til bankospil, var en sidegevinst, – og det var et pund margarine! Jeg var teenager, og havde nok lidt svært ved at holde masken. Der var MANGE pakker margarine, der fandt et godt hjem den aften.

Marianne 29. september 2015 kl. 05:25

Jeg vil gerne vinde din bog; et litterært kram og en kærlig hilsen er lige hvad jeg har brug for.

Karen G 29. september 2015 kl. 06:00

Hej igen – hvis du udtrækker mig som vinder af din bog, skal du bare lave en omtrækning, for jeg har allerede læst den – og elskede den!!!
Karen

Minna 29. september 2015 kl. 06:01

:-) Jeg vil mægtig gerne vinde din bog. Kh. Minna

Line Horn 29. september 2015 kl. 06:56

Den vil jeg gerne vinde!

Line S 29. september 2015 kl. 07:07

Jeg har lige været så heldig at få din bog Introvert i fødselsdagsgave, og hvis jeg vinder denne, er jeg dobbelt så heldig og dobbelt så glad :)

Lone 29. september 2015 kl. 07:32

He he. Velformuleret og humoristisk brok er velkomment.
- og jeg vandt engang et kompas ved at løse opgaver i spejdernes julehæfte. (Havde nok samme slags barndomsby som din…) Den bedste gave var dog det vedlagte brev, der blev indledt med “kære vinder”. Jeg har aldrig brugt kompasset, men har alligevel gemt det. Brevet kan jeg desværre ikke finde mere.

Birgitte B 29. september 2015 kl. 07:45

Jeg vinder aldrig til banko, men måske er jeg heldig her :-) kh. Birgitte

Tania Friis 29. september 2015 kl. 07:50

Jubiii , jeg elsker sådan nogle konkurencemandage:)

Line 29. september 2015 kl. 07:52

Jeg vil meget gerne vinde din bog.
Da jeg har fået den anbefalet af flere veninder og altid blandre i den når jeg er på besøg hos disse.
Da jeg læser på universitet og har to små børn har jeg desværre ikke haft mulighed for at købe den og vil derfor være meget taknemmelig for at vinde.

Tak for en god og tankevækkende blog.

Kirsten Sørup 29. september 2015 kl. 08:11

Banko på Gamle Ole! Ha’ en dejlig dag. Kærlig hilsen.

Rikke L 29. september 2015 kl. 08:34

Jeg vil meget hellere vinde bogen end et sulefad eller en pakke kaffe!
Jeg har aldrig været på Centralhotellet (eller Sommerfuglen eller Aakroen for den sags skyld), men mine børn går til både spejder og håndbold i vores fælles by :-)

Christina K 29. september 2015 kl. 08:38

Kære Anna
Mandage er som skabt til brok – og velformuleret & berettiget brok er altid godt at dele (og er al brok ikke berettiget på mandage?). Jeg vil krydse fingre for at få fingre i din skønne bog.
P.S. har faktisk fået sidegevinster ved banko for kun en måned siden: chokolade – og chokolade er altid velkommen selvom det er vundet til banko :-)

Jette Rosendal 29. september 2015 kl. 08:49

Hej Anna.
Skønne tanker og brokkerier :-) jeg vil håbe, jeg vinder, for jeg vil meget gerne have din bog stående – og læse den!
De bedste hilsner Jette

Helene H 29. september 2015 kl. 09:02

Ha, jeg har engang vundet en flæskesteg til banko, da jeg var teenager… men jeg husker det trods alt ikke som årets højdepunkt.

Smider et lod og krydser fingre!

Sabine N 29. september 2015 kl. 09:16

Jeg vil meget gerne vinde din bog! Jeg har for nyligt købt og læst din bog Introvert og den gjorde mig meget glad :-)

Louise 29. september 2015 kl. 09:27

Mandag er opstartsdag ;) Kroppen og sindet skal lige “op i gear” igen. Sådan har jeg det også :-P
Det er godt nok mange år siden, at jeg har været til “rigtig” Banko :D Så lang tid siden, at man dengang måtte ryge – og det gjorde de… Tror næsten, at vi har boet i samme by, Anna – for der var dælme langt til alting – og ja – Spejder og Håndbold var “byens” favoritter – surt for en, der ikke gider holdsport. Så boede vi da alligevel så langt u’ på landet, at jeg kunne have en pony gående i baghaven :-D :-D

Randi 29. september 2015 kl. 09:32

Jo jo, jeg ved skam godt, hvad et sulefad er, for jeg har nemlig også været med mine forældre til bankospil eller andespil, som det somme tider blev kaldt dengang for 1000 år siden :-)

Janne 29. september 2015 kl. 09:37

Vil vældig gerne vinde. Har læst bogen, men kender nok et par stykker, som ville blive glad for en boggave. Og nu er det jo snart jul :)

Heidi 29. september 2015 kl. 09:50

Elsker dine mor-bøger og Introvert, så er så sikker på, at jeg også vil elske Kærlig hilsen Anna.
Hvis jeg vinder den, vil den, når jeg har læst den, skulle en tur videre på efterskole. Så skal min store lille efterskole-pige læse om den virkelige verden.

anne sommerskov 29. september 2015 kl. 09:59

KÆRLIG HILSEN ANNA er en vidunderlig bog. Jeg satser på en hemmelig side gevinst ;-)

Jytte 29. september 2015 kl. 09:59

Kære Anna, jeg vil rigtig gerne vinde din bog, for du siger så meget klogt. Din kommentar om ordbøger minder mig om en gamel tante som var tidligere redaktør. I hendes leksika, som vi arvede, så var der fyldt med kommentarer og rettelser. Hun ville have været en ivrig Wikipedia-redaktør hvis hun havde levet i dag.

Rikke Engbirk 29. september 2015 kl. 10:42

Jeg synes helt bestemt du skulle lave flere betydningsangivelser til ordbogen!

Grethe 29. september 2015 kl. 11:26

Åh, jeg ville gerne vinde din bog og læse kloge ting om gode emner.

Maria 29. september 2015 kl. 12:23

Hej Anna! Er igang med din bog for anden gang, for det er sådan en bog jeg søger tilbage til.
Har dog begge gange lånt den på biblioteket, og ville elske at have den stående.
Dbh Maria

Berit Filstrup 29. september 2015 kl. 12:30

Jeg er en af dem, der godt kunne tænke mig at blive holdt om og kaldt “lille skat” – nå ja, eller så i hvert fald da bare læse ordene bag.
Tak for fantastiske skriblerier.

Sanne 29. september 2015 kl. 13:23

Men hvor kan der altså vokse stor klogskab, rummelighed og omsorg ud af sådan en sulefads-by!

Louise Klinge 29. september 2015 kl. 13:36

Ønsker mig bogen, men sidegevinsten er formentlig heller ikke af vejen, nu når der er garanti for, at det ikke er et sulefad.

Nyd den smukke sene sensommer kære Anna. Kh Louise

Rie Lundsteen 29. september 2015 kl. 14:49

Jeg har bogen allerede men er helt klart med i håb om en sidegevinst :)

Marlene 29. september 2015 kl. 15:02

Man skal jo have “luftet lidt ud” en gang i mellem :-) . Og den form for brok er nu ganske underholdende. Men jeg vil også rigtig gerne vinde bogen :-)

Maria Strunge 29. september 2015 kl. 15:10

Vil hjertens gerne være med i loddet om bog eller sidegevinst. God dag ❤️

Vivi 29. september 2015 kl. 15:33

Jeg vil virkelig gerne vinde din bog.
Jeg har kun vundet en gang til spejdernes andespil som det hed. Det var et kvart pund kaffe, som jeg så gav videre til min mor, jeg drak ikke kaffe dengang.
Men som folkeskolelærer lærte jeg ikke at skulle for meget om mandagen, for hvis noget gik galt ville det blive en dårlig uge, det var ikke så galt med ugens øvrige dage.
Så vær god ved dig selv alle ugens dage men især om mandagen.

Pia 29. september 2015 kl. 16:08

Hej Anna
Jeg bærer over med dit brok – har det ligesom dig indimellem – og husk at det jo går op og ned for os alle

Rikke S. 29. september 2015 kl. 16:37

Ja tak! Den bog kunne jeg godt tænke mig:-)

Kirsten 29. september 2015 kl. 17:40

He he , får altid et stille smil på læben af dine beskrivelser;-) ville være en glæde at vinde bog eller sidegevinst .

Dorte Mathiesen 29. september 2015 kl. 17:53

Det var da noget hyggeligt brok

Anne 29. september 2015 kl. 18:38

Altså – vi brokker os jo alle ind i mellem – og det er også OK, specielt hvis vi bare også lige husker proportionerne i livet i samme åndedrag. Jeg oplever tit at jeg så føler mig totalt åndssvag – og helt lettet – ved tanken om hvad andre må slås med sammenlignet med den bagatel jeg lige har beklaget mig over.
Solskin igen idag – så har vi da ikke meget at beklage os over…

Maria 29. september 2015 kl. 19:35

Jeg smider også et lod i puljen og dejligt med sidegevinster. Efter som jeg aldrig vinder noget kan det være at jeg er heldig med sidemanden :-)

Betina 29. september 2015 kl. 20:32

Hermed mit lod :-)

Mette G 29. september 2015 kl. 22:06

Ohhh kunne rigtig godt tænke mig at læse den

Vibeke 29. september 2015 kl. 22:19

Hvor er du dejlig ligefrem :)
I Love your temper!!! ;-)

Simone 29. september 2015 kl. 23:06

Kære Anna
Jeg har allerede købt, læst og elsker din bog. Men jeg har en kvinde i tankerne. Jeg vill ønske hun kunne få glæde af noget af din visdom. Der er mange kloge ord i den bog! Så den skulle være til hende. Selv om jeg ville være fristet af at beholde den. For min utålmodighed efter at komme til at læse gjorde, at jeg selv købte den elektroniske version. Og du havde jo ret, da du skrev at den kunne læses igen og igen. Og det er ikke det samme på en IPad. Men jeg lover. Jeg holder mig i skindet og forærer den til kvinden. Hvis jeg vinder altså. Kærlig hilsen Simone

Elisabeth 30. september 2015 kl. 00:03

Jeg elsker “Kærlig hilsen Anna”. At have den som opslagsværk og udlåning vil være forrygende. Og ellers er det er dejlig anledning til at fortælle, hvor stor glæde den har givet mig :)

Tina L 30. september 2015 kl. 05:56

Smiler stille for mig selv. Anna du har virkelig humør:)

Janne 30. september 2015 kl. 06:32

Kære Anna
Jeg vil meget gerne vinde din smukke bog. Den, og Introvert står begge på min ønskeseddel. Du skriver forrygende og så hårene rejser sig på armen ind i mellem :-)
Tak for dine ord.
Kærlig hilsen Janne

Rebekka Ahrnkiel Dahlgaard 30. september 2015 kl. 07:52

Så gerne❤️

Jeanette 30. september 2015 kl. 08:44

:-) Det lyder lækkert med et sulefad.. kan det spises?

Rikke 30. september 2015 kl. 10:24

Kære Anna,
Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst vandt noget. Det ville da være skønt at vinde hovedpræmien eller sidegevinst

Bernadette 30. september 2015 kl. 14:59

Åhh jeg elsker bankospil – selv om det er ved at være mange år siden ….
Fantastisk præmie

Gitte G. 30. september 2015 kl. 16:13

Hej Anna
Den bog vil jeg rigtig gerne vinde, jeg har læst uddrag af den, og vil frygtelig gerne læse hele bogen.

Pernille 30. september 2015 kl. 17:01

Kloge, kærlige Anna’s Kærlig hilsen Anna… TÆNK hvis det skulle være min debut som vinder. Krydser fingre :)

Rikke i Vejle 30. september 2015 kl. 18:07

Kære Anna,
Den vil jeg meget gerne vinde. Jeg nyder at læse med på bloggen og har allerede flere af dine bøger ! Men denne har jeg tilgode.

Tilde 30. september 2015 kl. 18:59

Kære Anna.
Jeg sender et lod i puljen og håber at vinde din bog.

Lillian 30. september 2015 kl. 22:02

Kære Anna.
Jeg krydser fingre og håber der er lodtrækning :-)

Tina 1. oktober 2015 kl. 00:31

Kære Anna
Den bog vil jeg rigtig gerne vinde.
Det eneste, jeg har vundet, er en tier med kronprinsen i anledning af hans 18-årsfødselsdag. Det var til en bøvsekonkurrence ved formningslærer Fru Bruun tilbage i 6. klasse. Ret flot præmie faktisk, men den her er bedre :-)
Kærlig hilsen
Tina

Camilla Hovej 1. oktober 2015 kl. 02:05

Jeg vil da super gerne læse din bog :)

Mhannah 1. oktober 2015 kl. 08:05

Jeg krydser fingrer for at det bliver mig

Sisi 1. oktober 2015 kl. 10:43

Hej Anna. Det er godt at brokke sig når man trænger til det – men det er bestemt også godt at fejre mandagene! :)
Jeg vil rigtig gerne læse din bog – og jeg har faktisk lige tømt sparegrisen og bestilt en lille smuttur ned til nogle lidt varmere himmelstrøg, så jeg kan få ladet mine meget flade batterier op inden vinteren kommer. Så det ville være perfekt med noget god læsning at tage med!

Anna 1. oktober 2015 kl. 11:46

Som lille blev jeg altid sendt ned for at købe lotto-kuponer for min mormor, fordi jeg efter sigende var familiens heldige. Nu håber jeg heldet holdet og krydser, hvad jeg har!
Kærlig hilsen (en anden) Anna ;)

Lisbeth Tetzlaff 1. oktober 2015 kl. 16:55

Hej Anna, jeg har købt bogen men gav den til en veninde som var lidt trist… Jeg har ikke fået købt en ny , men måske kan jeg være heldig og vinde den

Carportognoia 1. oktober 2015 kl. 16:57

Det er ok at brokke sig, bare man ikke gør det hele tiden. Og det gør du jo ikke!

Skriv en kommentar