Mandag den 30. juni

af Anna Skyggebjerg den 30. juni 2014

Jeg elsker at læse non-fiction. Ikke al slags, forstås (jeg læser for eksempel ikke biografier), men trods alt mange slags. Kriteriet er præcis det samme, som når jeg vælger skønlitteratur: Sproget skal være udsøgt og indholdet skal gå lige i hjertet. De fleste af mine favoritter er bøger, jeg har læst mange gange eller læst dele af mange gange. Det gælder blandt andet for disse:

Sarah Ban Breathnach: Simple Abundance. A Daybook of Comfort and Joy (Den bog revolutionerede mit liv, da det trængte til en revolution. Det er Breathnach, som for eksempel har lært mig at skrive taknemmelighedsdagbog, dengang det faktisk var revolutionerende nyt.)

Anne Morrow Lindbergh:  Gift from the Sea (På bagsiden står der ganske enkelt: “A small book of great wisdom that has changed the life of millions”. Den er smuk  og klog og en feministisk klassiker fra 1955, som fortsat er to the point. En bog, jeg altid har med mig på ferie.)

Kim McMillen: When I Loved Myself Enough (Den bog ligger i min Nødhjælpskasse. Need I say more?)

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love (Behøver vist ingen introduktion…)

Mitch Albom: Tuesdays With Morrie (Memoir, hvor Mitch fortæller om sine tirsdagsmøder med sin gamle lærer, der nu igen lærer ham – og læseren – vigtige ting om liv&død. Pragtfuld bog!)

Stephen King: On writing (Et must for enhver forfatterspire.)

Brené Brown: Daring Greatly. How the Courage to Be Vulnarable Transforms the Way We Live. Love, Parent, and Lead (Hvis ikke du kender Brené Browns arbejde allerede, så giv dig selv 20 minutter i hendes selskab med denne TED Talk. Den er hørt 16 millioner gange…)

Cheryl Strayed: Wild. A Journey From Lost To Found (Memoir af min absolutte yndlingsforfatter. Beskriver Cheryl Strayeds 3 måneder lange vandretur på Pacific Crest Trail efter moderens død. Bogen er filmatiseret med Reese Witherspoon i rollen som Cheryl Strayed og får premiere i USA til november. Bogen er simpelthen fantastisk. Hvis du kun vil læse én bog fra min liste i dag, så vælg den her!! Den er oversat til dansk.)

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Charlotte 1. juli 2014 kl. 09:58

Love it…!!! Så er bibliotekerne på Vestegnen sat i sving og ferielitteraturen i hus.

Elsker også, at din blog er blevet mere personlig, mere autentisk..

Har været en fornøjelse at følge den fra tre hverdagshighlights til beretninger, der sætter aftryk og gang i tanker i en helt anden form…

kh
Trofast læser gennem FLERE år..

Anita 1. juli 2014 kl. 13:05

Det er virkelig om at lytte, når du anbefaler en bog, for hvor har du og de beriget mit liv!

SBB er igen blevet min daglige følgesvend og Gift from the sea er fast sommerferielæsning og jeg glæder mig til at læse den igen!

Guernseys kartoffelklub og Pindsvinets elegance er fantastiske bøger, som jeg har været NØDT til at dele med dejlige kvinder jeg kender og som jeg også selv vender tilbage til.

men jeg kunne nu også godt lide dine 3 ting – og vil stadig gerne høre mere om din førstehjælpskasse – måske et lille glimt ned i den?

Kristina 1. juli 2014 kl. 13:14

Og boglisten vokser :) Tak for anbefalinger Anna. Min egen absolutte favoritbog er “De små tings gud” af Arundhati Roy… normalt foretrækker jeg at læse bøger på originalsproget, men lige i dette tilfælde er den danske oversættelse helt uovertruffen. Og historien er smuk, rørende og med et sprog der går lige i hjertet.

/Kristina.

PS: er *helt* enig med Charlotte!

Hyldemors Have 2. juli 2014 kl. 10:49

Ej hvor sjovt… Jeg har også denne liggende (Wild) klar til ferien – jeg lånte den også sidste år, men nåede den bare aldrig…
Det vil jeg glæde mig til nu! Og også til filmen da… Hvis man ellers var sådan en der gik i biffen… :-)
Kh Maria

Skriv en kommentar