Mandag den 31. maj

af Anna Skyggebjerg den 31. maj 2010

Må jeg præsentere Hele 3… måder til tackling af  modgang:

1

Jacob og jeg blev uvenner i dag. Jeg syntes, han var utaknemmelig og stædig. Han syntes, jeg var urimelig og uforstående. Og derfor gik vi rundt og surmulede, indtil han kom til mig og sagde undskyld og alt faldt på plads igen. Senere fandt jeg ud af, at han havde skrevet ned på papir, hvordan han havde det med konflikten, og derigennem fundet motivation til at søge den løst. Ikke nogen dårlig idé.

2

Bagefter gik vi ned på pladsen og duftede til syrener. Trak vejret dybt ind og pustede renset luft ud igen. For det er det, syrener kan: Rense luften og sætte ting i perspektiv.

3

Violer kan noget af det samme, åbenbart. Dette haiku er skrevet af en kvinde, hvis hus er brændt ned. Hun kommer til ruinen og lægger mærke til, at inden i den vokser der violer.  Man fornemmer, at med det livssyn, skal hun nok klare sig…

violets here and there

in the ruins

of my burnt house

Shokyo-Ni, 1713-1781

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte 1. juni 2010 kl. 08:32

Mandag må have været syren-dag. Jeg lagde i går mærke til en smuk syrenbusk, jeg aldrig tidligere har bemærket (og ellers på et sted, hvor jeg tit har gået). Måske vi skal arbejde på at få den 31. maj gjort til international syren-dag …

Louise Klinge Nielsen 1. juni 2010 kl. 16:13

Jahh, tips til at tackle modgang. Tak. Det har vi alle brug for. Jeg har netop lagt et indlæg på min egen blog, hvor jeg gengiver 8 tips, som psykologisk forskning har dokumenteret, øger vores overskud og glæde i hverdagen – og dermed gør det lettere for os at håndtere alt det svære, vi møder/skaber i livet.
Tak Anna, fordi du øger mit overskud i hverdagen.

Marianne 3. juni 2010 kl. 12:03

Det er godt nok lav-praktisk problemløsnig, som mange (voksne) kunne lære af. Hvilken ressource, han har der! Og respekt for jer, der har givet ham det med.

FruGosch 3. juni 2010 kl. 21:30

Han er en skøn unge, ham Jacob.
Og du er en dejlig mor.
Og alle kan blive uvenner. Det er også en del af livet, og han suger til sig, erfarer og tackler….han er skøn, sund og ….DIN. Godt gået…Jacob og hans mor og far…
Kh R

Skriv en kommentar