Mandag den 4. juli

af Anna Skyggebjerg den 4. juli 2011

Jeg ved godt, at denne blog er i fare for at blive for positiv. Det er meningen med den at den har et positivt fokus. Men derfor kan det alligevel godt blive for meget af det gode. Særligt nu, hvor jeg er sprunget ud som parcellist.

For god ordens skyld lad mig derfor nævne et par detaljer fra parcellistlivet:

Lørdag var der oversvømmelse i kælderen. Der stod på et tidspunkt 150-200 liter kloakvand op af toilettet. Pr. minut, d’damer.

Søndag var der en dræbersnegl i stuen.

Vi er bare taknemmelige for, at der ikke også kom rotter op af det toilet. At dræbersneglen ikke havde inviteret sine fætre fra Dødspatruljen. Og at vi stort set reddede Elises værelse ved at skovle tusindvis af liter vand ud af kælderen i torpedofart.

I dag er det mandag. En stille mandag uden regn. Og jeg har haft fokus på de enkle ritualer. På nu’et.

1:

At sidde med te, chokolade og kat i min Adirondackstol i hjørnet af haven.

2:

At gå tur med Jacob hånd i hånd. Og tale om, hvor dejligt det er at holde i hånd. Særligt fordi vi begge ved, at det ikke bliver ved så længe endnu.

3:

Ritualer er vigtige. Både i den almindelige, travle hverdag og i ekstraordinære situationer, der truer med at destabilisere balancen. Som for eksempel oversvømmelser… Det er vigtigt at vide, hvad der kan få roen tilbage. Sagt med Anne Morrow Lindberghs smukke ord:

“How to remain whole in the midst of the distractions of life; how to remain balanced, no matter what centrifugal forces tend to pull one off center.”

Anne Morrow Lindbergh (1906-2001):

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Anja 5. juli 2011 kl. 16:01

hvor er det smukt det citat, tak fordi du postede det :-)

Anja 5. juli 2011 kl. 16:02

ps. reovervejer drømmen om hus nu efter den syndflod ;-)

Skriv en kommentar