Mandag den 28. juni

af Anna Skyggebjerg den 28. juni 2010

Det er ferietid, så derfor: “Hele 3 ting” om ferie

1

Kan du nikke genkendende til dette udsagn om, at en mor ofte bruger sin ferie på at sikre, at resten af familien får slappet af?

“A vacation frequently means that the family goes away for a rest, accompanied by a mother who sees that the others get it.” (Marcelene Cox)

2

Hvis det citat minder dig om sidste sommer, er her et godt råd: Inden ferien begynder, så beslut dig for, at i år skal sommerferien også være ferie for dig, i år skal der være Zen-fyldte åndehuller, hvor du stilner og nærer din egen sjæl. Om ikke andet så en halv time om aftenen, når børnene sover.

Inden ferien begynder, så tænk over nogle Zen-skabende ritualer, som du vil sætte fokus på under ferien. Og beslut dig for, at skabe plads til dem. Meld ud overfor familien, at det er vigtigt for dig:

http://1.bp.blogspot.com/_6FagPM4J5xc/SQtNaXXOX2I/AAAAAAAAAL0/-a3pY03pS5M/s400/Closed+for+Vacation+2.jpg

3

Men husk nu, at det ikke er meningen, det skal være stressende at få Zen ind i ferien (eller i hverdagen). Hvis du synes, det føles som endnu et projekt, der tager din energi, så drop det. Vent til det ikke føles sådan længere.  Man skal ikke have travlt med at slappe af. Det vidste Lao Tzu allerede for 2500 år siden:

” Doing nothing is better than being busy doing nothing”

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

FruGosch 29. juni 2010 kl. 21:16

Kære Anna
Hvor er jeg glad for, at jeg lige kiggede forbi dig netop i dag og så ovenstående indlæg fra dig. Jeg kan så meget genkende, at citatet mindede mig lidt om min ferie sidste år. Lige om lidt skal vi alle afsted på camping, og jeg ved, at jeg må minde mig selv om:
- at blive siddende og lade børn og mand selv …..sørge for ting.
- ikke at have dårlig samvittighed, når jeg gør det.
- søge lidt enetid, enten med næsen i en bog eller med en svømmetur eller måske endda (hvis jeg er rigtig fræk: en lille lur!…Mon de ville falde bagover?! :-D )
- i det hele tage bevæge mig lidt langsommere, bære lidt mindre ad gangen osv.

PS: Det kan godt være dejligt og zen-skabende at være der for sin familie/løbe stærkt for at de kan slappe af osv, men hyggen forsvinder, når man pludselig har gjort det for meget – når man ikke husker sig selv. Så ender mor nemlig med at være træt, ikke så grinende og nærmest halvsur. Næh, jeg skal slå håret ud, tage et glas rødvin, sige nejtak til at gå med på legepladsen (HVIS jeg ikke lige gider – og sige det højt. At jeg ikke gider lige nu!). For så har familien en mor, der flere gange dagligt slår en skraldlatter op, kysser faderen, og næste gang løber glad med på legepladsen og sidder fast i rutchebanen på vej ned. Det er egentlig også sådan jeg bedst kan lide mig selv. ;-)

Anna Skyggebjerg 30. juni 2010 kl. 00:04

Hej igen, Rikke! Dejligt at høre fra dig.
Enig i hvert et ord, du skriver!

Skriv en kommentar