Onsdag den 16. september

af Anna Skyggebjerg den 16. september 2009

1

I disse dage kæmper sommeren og efteråret om pladsen. Det er næsten Indian Summer. Men kun næsten, for i dag, da jeg cyklede hjem fra arbejde, fandt jeg de her: Kastanier! Og så ER det altså blevet efterår.

Efterårets første kastanier

2

I “Zen for mødre” skriver jeg, at du ved, du har brug for Zen, når du tænker på rodet i køkkenet, mens du læser godnathistorie. Hvem har ikke prøvet det: Ikke at være ordentligt til stede i det øjeblik på dagen, der rummer kimen til at være døgnets allermest Zen-fyldte? Så meget desto mere skatter jeg, når putte-ritualet bliver det fredfyldte åndehul, det bør være. Som det blev her til aften. Alle de ting, en 8-årig pludselig har på hjerte, når det er mørkt, og man ligger i ske. Alle de tanker om liv, død og pastasovs. Dejlig Zengetid!

3

Og nu, efter en dag fuld af “sweet nothings”, vil jeg sætte mig ud på altanen og trække vejret. Pakket ind i dyne, tæppe og blødt efterårsmørke:

“This is what one thirsts for, I realize, after the smallness of the day, of work, of details, of intimacy – even of communication, one thirsts for the magnitude and universality of a night full of stars, pouring into one like a fresh tide.”

Anne Morrow Lindbergh

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Det Lille Spørgsmål 17. september 2009 kl. 08:00

Åh, den altan du har der er kilde til meget zen – sådan én kunne jeg godt ønske mig:)

Kh
Lykke

Dorte 17. september 2009 kl. 11:26

Åh, du rammer plet der med nr. 2. Lige præcis i går aftes, da jeg puttede den store, lå jeg bare og blev stresset og var tæt på gråd ved tanken om forestående madpakke-smøring… Så er kæden da vist hoppet af! Og jeg måtte efterfølgende trække vejret dybt og reflektere over, hvordan jeg lige var kommet derhen, hvor en madpakke tager pusten fra mig… Så jeg startede dagen i dag med at får aflyst et par aftaler, så de næste dage kan stå i roens og vejrtrækningens tegn :-)
Dorte

Anna Skyggebjerg 17. september 2009 kl. 21:09

Lykke, du må få dig en altan, når du flytter. Min er kun 1½ kvadratmeter, men de bedste 1½ kvadratmeter i lejligheden.

Dorte, godt at høre, at du reagerer så promte med lige det, der skal til for at skabe ro. Håber, I får et par dejlige dage (og putninger)!

Kh,
Anna

Skriv en kommentar