Onsdag den 21. oktober

af Anna Skyggebjerg den 21. oktober 2015

“There’s no bitch on earth like a mother frightened for her kids”

Det er Stephen Kings ord. Fra romanen Dolores Claiborne, der handler om en mor, som kæmper for sit barn.

Hvis du synes, du har set det citat tidligere, er det måske fordi du har læst det i Introvert - i kapitlet om at kæmpe for de introverte børn. Jeg skriver i bogen, at det pædagogiske personale i vuggestue, børnehave og skole naturligvis er vores medspillere, ikke vores modstandere, og derfor skal vi tale pænt til dem, når vi fortæller dem om vores introverte børn, der bliver overset i miljøer, der er tilpasset de ekstroverte børns talenter og præferencer. Men jeg skriver også, at hvis det ikke bliver hørt, når vi taler pænt og stille, så kan det blive nødvendigt at vække den indre Dolores Claiborne: There’s no bitch on earth like…

Jeg har idag læst en artikel om, hvordan idealbilledet af den aktivt deltagende elev gennemsyrer uddannelsessektoren – og skygger for de stille elever. Det er spændende forskning, der ligger bag artiklen. Og forskning, som kan komme til at gøre en forskel på sigt. Sammen med alle vi andres bidrag. (Ja, artiklen nævner faktisk min bog. Det blev jeg glad for!)

Lad mig lige give dig et citat fra artiklen:

Hun [forsker Thea Nørgaard Dupont] opfordrer til, at man som lærer er bevidst om, at fokus på at skabe aktive elever ikke må skygge for et fokus på elevernes læring.

“Ens overvejelse skal ikke dreje sig om at skabe aktivt deltagende elever, for aktiv deltagelse er ikke i sig selv nødvendigvis lig med læring” understreger hun.

Du kan læse hele artiklen her.  Og du kan selvfølgelig printe den og give den videre til dit barns lærer, hvis du synes. Dolores ville nok smaske den i kateteret….

PS: Billedet er fra filmatiseringen af Dolores Claiborne. Det er Kathy Bates, som spiller hovedrollen, og det gør hun helt fantastisk. Bogen? Den er en af mine yndlingbøger. Så hvis du ikke har læst den allerede…

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Mormormedstiletter.dk 21. oktober 2015 kl. 18:08

Meget interessant læsning

Skriv en kommentar