Onsdag den 22. september

af Anna Skyggebjerg den 22. september 2010

I går fik jeg ikke blogget. Det var fordi Elise og jeg var afsted til et arrangement og først kom hjem efter midnat. Vi så Jacob Holdts 4-timer lange dias-show “Amerikanske Billeder” om racisme og  fattigdom  i USA.  Derefter er man meget, meget træt. Og alt muligt andet også. Herunder uendeligt taknemmelig for sit eget liv.

I dag har derfor været dagen til at tage skeen i den anden hånd og fokusere på alt det, der er at være taknemmelig for i den hverdag, som jeg i mandags var ved at give op overfor:

1: Jeg er taknemmelig for, at Søren i dag er taget en uge til New York. Han glæder sig til at skulle undervise derovre. Jeg glæder mig til en uge med mere plads til at tænke og skrive . Win-win. Zen-zen.

2: Jeg er taknemmelig for den time, hvor Jacob, Pelspølsen og jeg var fordybede i et program om bjerggorillaer. Konstant i hinandens arme, med fugtige øjne og enige om, at næst efter Mandela, er (var) Dian Fossey det største menneske på kloden.

3: Helt i top sammen med Mandela er nu Zen-buddhistenThich Nhat Hahn, hvis vise ord om te-drikningens Zen jeg om et øjeblik vil følge.  Jeg elsker, når store tænkere legitimerer, at jeg sætter mig i den blå stol og drikker te langsomt og ærbødigt. Han siger ikke noget om slik, men det er nok bare en forglemmelse….

“Drink your tea slowly and reverently, as if it is the axis
on which the world earth revolves – slowly, evenly, without
rushing toward the future. Live the actual moment.
Only this moment is life.”

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lotte 22. september 2010 kl. 22:04

Åh, det foredrag har jeg også set. Makes you count your blessings…

Julie 23. september 2010 kl. 05:54

Der er noget ved the der bare kalder på fordybelse… Hvor kaffedrikkere sagtens kan stresse gennem København med en coffee to go i hånden, indbyder the af en eller anden grund til at man lige trækker vejret. Det er i hvert fald min Zen drik, som skaber nærvær på travle dage…

Liselotte 23. september 2010 kl. 08:21

Anna, jeg tror helt klart også, at det er en forglemmelse, at der hverken er nævnt lakrids eller flødekarameller.

Alligevel blev jeg ganske inspireret af Hahn’s kloge te-ord, og vil straks lave mig en kop kronprinsesseblanding og nyde den så mindfuldt jeg overhovedet kan. Tak!

Liselotte 23. september 2010 kl. 08:21

Og I Guder, hvor jeg elsker Pelspølsens mindfulde udtryk på kanten af sofaen. Livsnyder …

Skriv en kommentar