Onsdag den 23. juni

af Anna Skyggebjerg den 23. juni 2010

1

Man kan gøre et ritual ud af alting.  Og faktisk skal der ofte ikke særlig meget til for at ritualisere det helt almindelige – og dermed gøre det til noget særligt. I vores familie har vi et ritual, der gør middagen langstrakt og fuld af nydelse og Zen: Vi spiser livretter. Ritualet begynder med, at vi alle sammen tager i Super Bæstet. Og så gælder der den regel, at man udelukkende må købe livretter, og at de voksne må kun sige nej, hvis det, børnene vælger, er for dyrt.  Børnene elsker når vi har livrets-middag. Så det havde vi i dag for at fejre Sankt Hans. Vi endte med et bord fuldt af meget forskellige (men tydeligt kønsspecifikke) retter. Alle var lykkelige.

Prøv det en dag!

2

Det er med god grund,  at afsnittet om at bage snobrød står næsten forrest i “Zen for mødre”:  Snobrødsbagning er en sikker vej til Zen for begyndere. Når man bager snobrød, kan man ikke skynde sig. Man er nødt til at være stille, trække vejret og  nyde øjeblikket. Zen på en pind!

Mens Elise var med vennerne i Frederiksberg Have, holdt vi andre Sankt Hans i egen have:

3

Hvis du synes, det er at tage munden vel fuld at istemme “Vi vil fred her til lands”, så kan du jo mere ydmygt begynde med at finde fred i dig selv.  Hør dette vidunderfulde citat af Desmond Tutu:

“Each one of us can be an oasis of peace.”

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

maria 23. juni 2010 kl. 23:28

At sidde foran bålet med et barn på skødet og én i hver arm. Hvad mere kan en mor bede om?
Glædelig Zen Hans

Lea 25. juni 2010 kl. 12:08

Det lyder skønt! Især det med livretterne :-)
Lægger du mon ikke en dag et billede eller en menu ud af, hvad det blev til hos jer?
Glædelig efter-Skt-Hans!

Anna Skyggebjerg 25. juni 2010 kl. 17:33

Kære Lea,
Far og søn elsker kød og ville naturligvis have tartar med hele molevitten af tilbehør. Samt spareribs. Og for Jacobs vedkommende: ostekugler til dessert.
Elise ville have pizza og spareribs. Æble til dessert.
Jeg ville have brød, ost, hindbær og syltede valnødder. Og til dessert? Et romantisk drama med Richard Gere! (Som jeg godtnok ikke nåede at se, så det har jeg til gode.)
Kostpyramide? Aner ikke hvad du taler om!

Tina 25. juni 2010 kl. 21:51

Nej hvor det lyder som en skøn Sankt Hans!
Livretter – den metode har jeg fortalt min søn om for længe siden, da jeg havde læst Zen for mødre. Vi har aldrig fået ført den ud i livet, men jeg tror, at sommerferie må være det rigtige tidspunkt ;-)

Må man reklamere på en anden persons blog? Jeg ved det ikke (fortæl hvis det er amoralsk eller ligefrem ulovligt)!
En kvinde, jeg dårligt kender, englænder og nu bosat i London igen efter en del år i Danmark efter at være blevet enke FOR ANDEN GANG i sit liv, har nu sendt mig et brev med nogle flyers omkring 10 historier for børn, som hun har skrevet. Hun kalder dem The Naturals og på hjemmesiden af samme navn står bl.a. om dem “…is an enlightening collection of ten heart-warming stories for children, showing just how special and wonderful our Earth is, how it looks after us all; that it is alive and compassionate, and always has our best interests at heart. In this day and age, especially, it is of utmost importance that our children feel the connection we have with our Natural World.”

Forfatteren er alene med 5 børn, som har mistet deres far pga. kræft nogle få år tilbage. Denne mor har jeg kun mødt ca. 3 gange i mit liv, men hun er altid blevet tilbage i mit sind, mine tanker og min hukommelse og mit hjerte for hun er det mest positive menneske jeg nogensinde er stødt på!! Hun er ikke sådan én, der evigt og altid smiler eller som flagrer rundt på en lyserød sky i et overdrevet forsøg på at virke glad og lykkelig men hun er bare positiv helt ind til marv og ben – også nu! Hun har spurgt, om jeg vil bringe information om hendes 10 historier videre…og hvem kan sige nej til det?
Hermed gjort – og jeg håber ikke, der er noget FORgjort i det.
Check hjemmesiden http://www.thenaturals.uk.com

Anna Skyggebjerg 25. juni 2010 kl. 23:23

Kære Tina,
SELVFØLGELIG må du dele med os andre! The Naturals lyder som helt fantastiske fortællinger. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på dem.
Kh,
Anna

Skriv en kommentar