Onsdag den 24. november

af Anna Skyggebjerg den 24. november 2010

Ok, jeg overgiver mig. Eller som en rigtig Zen-buddhist måske ville sige: Jeg accepterer det, som er.

Jeg accepterer, at det er vinter.  Og pisse koldt. Og en oplagt chance til at genopdage enkle vinterveje til Zen.

Her er hele 3:

1: At drikke varm cacao om eftermiddagen. I dag med pebbernødder fra hjemkundskabstimen. (Og lige en note til det helt elendige billede: Hvis du synes, det ser ud som om, at Jacobs nye strikkede slipover er i julefarver, så tager du altså helt fejl. Den er i Portugals fodboldlandsholds farver: Rød og grøn. Bare så du ved det… Veninde Anne Marie har strikket den efter Jacobs anvisninger og han ELSKER den.)

2: At fodre fugle. Selv meget små børn synes, det er sjovt at hænge en mejsekugle op eller strø fuglefrø på jorden. Og det er forbundet med både ro og nærvær at sidde og holde øje. Ren Zen!

3: At lave logbog. Det er et oplagt vinterprojekt for dig at lave en illustreret logbog over dine drømme.  Du gør sådan her: Saml magasiner, reklamer, postkort …. Om aftenen bruger du et par minutter på at bladre. Du klipper de billeder ud, som helt intuitivt gør dig glad eller trigger dine drømme.  Ikke noget med at sortere og tænke, “ej, det er dårlig smag”. Du klipper bare ud og klistrer ind i en bog med blanke sider. Det er ok, at det er hulter til bulter. Det er ikke decoupage, det her.

Se  så, hvilke billeder af dine drømme, der efterhånden tegner sig. Og lad dem inspirere dig til at tænke over, hvad der skal ske i dit liv. For eksempel i det nye år, der er under 40 dage væk… (Måske finder du ud af, at der skal ske noget virkelig stort. Måske finder du ud af, at du bare gerne vil have en ternet plaid i køkkenet. Hvad som helst, der gør dig glad, er godt!)

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Sanna Worsøe 25. november 2010 kl. 09:23

Ihh en super ide med sådan en drømmebog! Tak for den! ;)

Liselotte 25. november 2010 kl. 09:47

Jeg har lige hængt fuglekugler op på altanen. Godt nok ikke tillad, men F**k it! Fuglene skal også have mad.

Zen’en indtræder, når jeg kan sidde inde i stuen og se horderne af musvitter og gråspurge og rødkælke (?) sidde og guffe udenfor og kvittere med pip og kvidr. Zen direkte ind i årerne. Bedre end kokain (vælger jeg at formode …). :-D

Maria 25. november 2010 kl. 10:04

Tak Anna

Louise 25. november 2010 kl. 13:19

Jeg får lyst til at forjule og bage småkager med ungerne i eftermiddag. Så kan vi Zen-hygge med det!

Katja Lundbech 26. november 2010 kl. 09:48

Jeg er ikke specielt tilhængerer vinter og kulde – men én ting kunne jeg konstatere,da jeg var ude og mase afsted med barnevognen… Der er meget mere stille,når der ligger sne. Og dét er faktisk en rigtig dejlig ting. Når sneen ligger som en dyne giver det en befriende stilhed,så man også kan høre fuglene selvom man går rundt her inde i byen.

Skriv en kommentar