Onsdag den 25. september

af Anna Skyggebjerg den 25. september 2013

Jeg har sagt ja til at holde en masse foredrag om Introvert. Det er jo egentlig fuldkommen tosset, men der er en forklaring…

Vi lever i en verden, hvor det ind imellem er nødvendigt at komme frem i skoen, ud over scenen, hæve stemmen og (oh, skræk) gå til receptioner. Også selvom man er introvert og faktisk helst vil være fri. 

At være introvert betyder, at der er bestemte ting, jeg foretrækker. Men det betyder heldigvis ikke, at jeg ikke kan træde ud af min comfortzone og gøre noget andet end det, jeg foretrækker, når det er vigtigt at gøre det (for eksempel af hensyn til min familie) eller når det er meningsfuldt at gøre det. Jeg kan bare ikke gøre det hele tiden eller det meste af tiden, for så brænder jeg ud. Lige som en ekstrovert brænder ud, hvis hun alt for ofte skal gøre noget andet end det, hun foretrækker, for eksempel arbejde i ensomhed.

Det handler om at finde den rette balance mellem forskellige hensyn. Det handler om at vide, hvad der er vigtigt for én – og hvor meget, det vejer på vægten. 

I går valgte jeg en reception på forlaget fra, selvom jeg vidste, der kom mennesker, jeg virkelig godt kan lide (men hvis job det selvfølgelig ikke ville være at holde mig i hånden). Men jeg har sagt ja til at holde en masse foredrag. Fordi det er overmåde meningsfuldt og vigtigt for mig. Og derfor værd at træde ud af comfortzonen for. 

Nogle af foredragene kan du allerede nu købe billet til:

Smørum bibliotek den 9. oktober. Billetsalget begynder 28/9. Se her.

Vejle bibliotek den 30. oktober. Se her.

AOF Amager/Biblioteket i Vestamagercenteret den 12. november. Se her.

Politikens Hus, den 13. november. Se her.

Ribe bibliotek den 16. november. Se her.

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Kristian Andersen 25. september 2013 kl. 14:27

Håber også du når forbi Odense, eller bare Fyn, og giver et foredrag :)

Anna Skyggebjerg 25. september 2013 kl. 14:56

Kristian, jeg regner med at komme til Odense i foråret. Jeg skal nok holde bloggen opdateret.

papriks 26. september 2013 kl. 07:46

Hej Anna
Glæder mig til du kommer til vejle.
Jeg har en “dreng” på 14 som introvert, ville han kunne få noget ud af at komme med til dit foredrag???
for han er begyndt at spørge om hvad introvert er
positive tanker
Paprika

Anna Skyggebjerg 26. september 2013 kl. 10:56

Kære Paprika,
Ja, det tror jeg sagtens, han kunne. Ved det seneste foredrag var der en dreng på 13-15 år, som bagefter kom op og gav hånd og sagde, at han syntes, jeg var sej!
Kh,
Anna

Skriv en kommentar