Onsdag den 27. maj

af Anna Skyggebjerg den 27. maj 2009

1

Zen i en balje:

Her til aften gav jeg Jacob et fodbad. Komplet med fyrrenåleolie, masseren, filen, frotteren og indsmøren af creme.  Åh, som en mor kan elske en fod!

2

Zen i en æske:

Min mormor sagde altid, at den, der sætter sig på en sten, har to glæder: at sætte sig og at rejse sig.

Det kom jeg til at tænke på i dag, da jeg fandt den fineste, flade metalæske, indeholdende seks tebreve – og straks købte den til min Nødhjælpskasse. For den, der har en Nødhjælpskasse, har også to glæder: at fylde den og at tømme den.

Sådan én skal du også have! Og her ville jeg have sat et billede af den side i “Zen for mødre”, hvor jeg skriver om at have en Nødhjælpskasse, men det mislykkedes… Så her er i stedet et billede af te-æsken:

lavendelte

3

Zen i en mail:

Jeg har fået en mail fra Karen, en af de kloge damer, som har bidraget til “Zen for mødre”. Hun fortæller om sin gamle moster – og hvis du tror, det er kedeligt, så læs lige her:

“Min moster, som er 75, har lige gjort sin BA i antropologi færdig. Hun brugte sin ungdom på at være hustru og mor og give frivilligt af sit arbejde til alle dermed forbundne instanser. Hun lærte at flyve, at undervise i svømning og førstehjælp og har været spejdertropsfører i snart 50 år. Hun rejser nu til Guatamala og prøver at lære folk i små bjerglandsbyer at drive gedebrug, så de kan komme ud af fattigdommen. Og hun kører cykelløb for at holde sig i form til skiløb om vinteren. Så nu, hvor hun har nået en moden alder, har hun slet ikke tid til at ligge på den lade side, men flyver og farer og mailer både billeder og clip fra youtube.”

I dag har jeg fået mig et nyt forbillede! Tak for det, Karen!

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Julie 28. maj 2009 kl. 08:59

Jeg vil lave mig en nødhjælpskasse, og i den vil jeg bla. lægge et stykke papir med ovenstående beskrivelse af Karens moster. Hvor sejt, hvor modigt!

Marie Møller Hansen 29. maj 2009 kl. 13:09

Hej Anna!
TAK. Sidder og sluger det ene indlæg efter det andet, med bøves smil om munden og blanke øjen. Må straks have fat i din bog, det lyder lige hvad mine 3 drenge og deres far trænger til = altså en mor i lidt bedre balance…. Vil straks udnytte de sidste minutter inden hentning af mindstesnutten og dekorere en skotøjsæske, min nye førstehjælpskasse.
Anede virkelig ikke denne verden eksisterede og PAS på, jeg er afhængig nu ;-)
Glædelig pinse, fra Marie
PS. Noget siger mig du har en navnesøster på CFB? (Center for børnelitteratur)

Marie Møller Hansen 29. maj 2009 kl. 13:13

Ja, jeg mente så et BØVET smil! Sidder ikke og bøvser smil ;-)
…. og øjne!

Signe 29. maj 2009 kl. 13:16

Respekt! Det er godt nok noget af et forbillede! Jeg har også hermed lige fået mig en ny heltinde… :)

Lene Østergaard 29. maj 2009 kl. 14:39

Hej Anna. Den the du viser er bare verdens bedste the. Jeg elsker den. Drikker den altid på min ynglings cafe i byen, men har aldrig fundet et sted at købe den til min egen “nødhjælps-kasse” Så lige et spørgsmål: Hvor pokker har du købt den???
Mvh Lene

Anna Skyggebjerg 29. maj 2009 kl. 15:37

Kære Lene,
Ja, den er lækker – og som som skabt til en nødhjælpskasse! Købt for 25 kroner hos Sund Sult, Gammel Kongevej 147, Frederiksberg (www.sundsult.dk).
Held og lykke!

Kærlige hilsner,
Anna

Skriv en kommentar