Onsdag den 28. november

af Anna Skyggebjerg den 28. november 2012

From your parents you learn love and laughter and how to put one foot before the other. But when books are opened you discover you have wings.

(Helen Hayes, amerikansk skuespiller, 1900-1993)

Jeg har ikke givet Jacob vinger, men jeg har introduceret ham for de bøger, der har. Og det er den sikreste kilde til Zen for os begge at tage på flyveture.  Der er ro, nærhed og fordybelse, når vi læser. Og ingen konflikter, for dér, hvor man læser, er et befriet område. Ingen ufred er mulig.

Jeg læser stadig højt for Jacob hver dag, selvom han er 11 år. Vi er lige blevet færdige med Jonas Jonasson’s Den hundredeårige. Det er en af de sjoveste bøger, jeg nogensinde har læst. Kan stærkt anbefales!

Når vi læser hver sin bog ved siden af hinanden, læser han i øjeblikket  Ken Folletts Giganternes fald , der handler om fem europæiske familier i tiden omkring 1. verdenskrig. Jeg læser Eowyn Ivey’s The Snow Child, som foregår i Alaska i 1920 og handler om et ægtepar, som ikke kan få børn. De bygger så en pige af sne -- og gæt, hvad der derefter sker…

Så ja, vi har vinger! Og mange af dem har vi købt i landets bedste boghandel, Boghandleren på Godthåbsvej på Frederiksberg.  Our wing commander!

 

 

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Helle 29. november 2012 kl. 00:55

Den boghandel elsker jeg også. Jeg ved ikke, hvad det er med den. Jeg er næsten altid nødt til at gå derind, når min vej falder forbi.
PS – skal vi snart en tur rundt på Fælleden igen?

Cille 29. november 2012 kl. 08:25

Helt enig. Glæden ved at læse og fordybe sig i bøger er næsten det vigtigste, jeg kan komme i tanke om, at jeg gerne vil give videre til mine to piger. Jeg har altid gang i en bog – og hvis jeg ikke får læst i nogle dage… bliver jeg rastløs, irriteret og generelt utilpas. Så er det skønt at tage bare 15 minutter ud og gemme sig i hjørnestolen med en god bog. Ungerne har efterhånden lært at det ikke nytter at tale for meget med mig imens ;-) .

Og ‘Den hunredeårige’ er fuldstændig fantastisk morsom. Tak for påmindelsen. Tror den skal være min julegave til en del mennesker i år!

Skriv en kommentar