Onsdag den 3. april

af Anna Skyggebjerg den 3. april 2013

Jeg følger lige lidt op på citatet fra i går, hvor Anne Morrow Lindbergh siger, at det jo ikke kun er trivialiteterne, der tager tiden og energien, men også de værdifulde aktiviteter og de interessante mennesker. Alt det meget, man måske gerne vil – men alligevel ikke rigtigt orker…

Hvad gør man så?

Det gode liv for en introvert handler om at finde den rette balance mellem at tage hensyn til sin introverthed og at tage hensyn til de aktiviteter, der kræver, at man tilsidesætter den. Eller med andre ord: Det gode liv handler om at lære sig selv at sige ja og nej på de rigtige tidspunkter i livet. Det er ikke nær så nemt, som det lyder. Særligt ikke, når man er introvert i ekstroverte omgivelser. Men alternativet fungerer bare slet ikke: At slå knuder på sig selv for at passe ind, at sige ja tak, når man egentlig mener nej tak. Ikke fordi man ikke gerne vil, men fordi der er noget, der er vigtigere end selv det mest interessante arrangement: At have tid til sig selv.

Så øv dig i at stå ved dig selv. På din arbejdsplads, i familien, blandt vennerne. Og vær forvisset om, at når du står ved dig selv, skaber du den bedst tænkelige platform for både at få det liv, du ønsker, og at bidrage med ro og eftertænksomhed til en verden, der støjer.

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Studinden 4. april 2013 kl. 13:47

Kære Anna.
Jeg skulle en tur ind på adlibris for at købe en bog til mit studie, og vil så bare lige fortælle dig at jeg så at din bog er nr.1 på Top100: http://www.adlibris.com/dk/charts.aspx for
“Introvert” havde jeg købt i forvejen, men ville bare lige ønske dig til lykke med placeringen.

Anna Skyggebjerg 4. april 2013 kl. 13:49

Kære Studine, TAK fordi du tog dig tid til at fortælle mig det. Hvor er det vildt! Og vildt dejligt.

Maria 4. april 2013 kl. 13:52

For mig er et af mine vigtigste redskaber som introvert at have nogle klart definerede værdier der fungere som rettesnor for hvad jeg vil bruge min tid på – hvornår jeg skal sige ja og nej. På den måde synes jeg at jeg får sagt ja til de værdifulde aktiviteter og interessante mennesker, fordi de er højt prioriterede.

Anna Skyggebjerg 4. april 2013 kl. 14:14

Kære Maria, Jeg er fuldkommen enig med dig! Vi skal have vores værdier på plads, så vi ved, hvor tungt de vejer på vægtskålen, når vi afvejer behovet for at tilgodese vores introverthed og vigtigheden af det arrangement, der kræver af os, at vi tilsidesætter den.
Kh,
Anna

Skriv en kommentar