Søndag den 6. december – 2. zendag i advent

af Anna Skyggebjerg den 7. december 2009

Lykken er

1

At sidde i sofaen med en arm om sin dreng og et tæppe om os begge, mens vi ser “Nissemaskinen” med Peddersen og Findus. Glemme alt om migræne og gaver, der skal købes.  For der er kun lige her og lige nu.

2

At putte Jacob og høre ham sige, “En mor skal helst være lidt stor, så fingrene ikke glider af, når man aer hende”.  (Jeg tog det som et carte blanche til at nyde endnu en honningkage!)

3

At skabe et lille zen-fyldt åndehul med nogle af mine yndlingsdigte. Blandt andet det her, som er skrevet i 1934  af William Carlos Williams og egentlig bare er en lille seddel, han en morgen skrev til sin hustru. Digtet hedder “This Is Just To Say” og er, synes jeg, hverdagen gjort poetisk:

I have eaten

the plums

that were in

the icebox

and which

you were probably

saving

for breakfast

Forgive me

they were delicious

so sweet

and so cold

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise Kvist 7. december 2009 kl. 13:43

Ham Jacob er bare vidunderlig

FruGosch 7. december 2009 kl. 15:50

Kære Anna
Så mange eksempler på, hvor fint Jacob udtrykker sig. Det er også hverdagspoesi! :-) Hans og Elises ord om især dig/jeres familieliv kunne godt være en bog værdig. Om ikke andet kunne det være en “bog” bare hjemme hos jer :-) Alle citaterne herfra…..Eksempelvis alle Jacobs citater samlet i : “Jacobs bog. En skøn drengs tanker om livet” :-)

Digtet som du har skrevet/citeret/gengivet (hvad hedder sådan noget?) ER hverdagspoesi, ja. Og så synes jeg også, at det er en beskrivelse af :
- et kærlighedsforhold
- tilgivelse
- og det med, at man bare er et menneske

men nok ikke en beskrivelse af “forbidden fruit”, for det er vidst noget helt andet ;-)

PS: Jeg har modtaget bogen, som jeg vandt i dag, TAK :-D

Skriv en kommentar