Søndag den 11. december

af Anna Skyggebjerg den 11. december 2011

“Hele 3 billeder” fra en søndag, hvor Jacob og jeg  - igen – er alene hjemme, fordi Søren er på rejse udenlands. Og det skulle da nødigt hedde sig, at vi bare sidder og Venter på Far, så…

1: Vi bager pebernødder sammen med Pelspølsen (som officielt ALDRIG kommer op på bordet, forstås!)

2: Går i biffen og ser “Jane Eyre” (direkte adspurgt, hvad den 10-årige synes om filmen, var svaret, “Jeg er glad for at have gjort dig glad ved at gå med”. Det ved vi jo godt, hvad betyder…)

3: Og jeg nyder ensomheden nu, hvor Jacob sover

Netop nu er det alt, hvad jeg behøver. Men naturligvis kan ensomhed og stilhed kun nydes på en baggrund af det modsatte. Det vidste Jane Eyre/Charlotte Brönte også godt:

“It is in vain to say human beings ought to be satisfied with tranquillity: they must have action; and they will make it if they cannot find it.”

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lisa 12. december 2011 kl. 23:47

Hej Anna – først og fremmest, tusind tak for en dejlig blog, som jeg bruger som en reminder om at være mere nærværende en gang i mellem, især når det drejer sig om samvær med mine dejlige børn. Jeg er blevet meget interesseret i at læse noget af Maya Angelou, hvilken bog kan du anbefale til at starte med? Jeg overvejer at købe “I know why the caged bird sings” og “celebrations”, er det fornuftigt?

Anna Skyggebjerg 13. december 2011 kl. 14:03

Kære Lisa,

Selv tak! Det er dejligt, du læser med!
Selv har jeg mest læst Maya Angelous digte + for nyligt en essaysamling, der hedder “Letter to my daughter”, der til min store overraskelse var hele elendig. “Celbrations” kender jeg ikke, men “I know…” er jo hendes klassiker, så prøv den!

Jeg har for nogen tid siden lagt min favorit-læseliste på bloggen. Den kan du eventuelt også lade dig inspirere af:
http://blog.annaskyggebjerg.dk/fredagsbrevkassen-3-september/

Der er siden kommen en fantastisk roman med på listen: “Rum” af Emma Donahue.

God fornøjelse!

Lisa 13. december 2011 kl. 19:00

Tusind tak, jeg vil tjekke din liste, og så tror jeg at jeg vil bestille I know why the caged bird sings med det samme! God zenfyldt jul

Skriv en kommentar