Søndag den 11. marts

af Anna Skyggebjerg den 11. marts 2012

Hvis jeg nogensinde havde været i tvivl om, at Zen er godt både for mødre og børn, blev den tvivl fejet af bordet, da Jacob – 8 år på det tidspunkt – efter en for travl dag sagde, “Når der er for lidt Zen begynder ens liv at ikke fungere.” 

Så jeg spurgte i dag Zen-mester Jacob, hvad der er hans tre bedste råd til en familie, som gerne vil have mere ro og nærvær i dagligdagen. Her kommer svarene:

1: De skal drikke te sammen om eftermiddagen og snakke om, hvordan dagen har været.

2: De skal læse. Enten skal den voksne læse højt for børnene eller også skal de bare alle sammen sidde ved siden af hinanden og læse i deres egne bøger.

3: De skal få en kat. For en kat giver sin ro videre til alle i familien. Og en kat samler familien, fordi man ikke kan lade være med at være sammen om at ae hende og sige, “Nej, hvor er hun bare sød!”.

Børnene er vores Zen-læremestre. Hvis man spørger dem, får man kloge og enkle svar. Prøv selv!

PS: Hvis jeg skal være helt ærlig, sagde Jacob, at det ville være bedst, hvis man havde haft tid til at bage en kage sammen inden eftermiddagsteen. Jeg iler derfor med at bringe brownie-opskriften fra Zen for mødre. Det gode ved den opskrift er, at resultatet er vanvittig lækkert – og samtidig er dejen så nem at lave, at alle børn kan være med, for dejen behøver ikke at være super-rørt. I onsdags, da jeg holdt foredrag, fortalte en af tilhørerne mig, at hendes 1-årige havde siddet med en skål mellem benene og rørt kagen sammen! Følgende røres sammen og bages ved 175 grader i 25-35 minutter til dejen lige er holdt op med at være flydende:

2 æg

3 dl sukker

2 dl mel

1 tsk vanilje-ekstrakt

4 spsk supergod kakao

100 gram smeltet smør

Dagens snapshot:

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

gravidgrahvad 12. marts 2012 kl. 12:25

Jep, det er en sindssygt god kage! Selvom det aldrig lykkes mig at få lavet en flydende dej. :)

Min veninde (som jeg forærede din Zen-bog, da hun fik en depression) bagte en til os den dag, vi kom hjem fra hospitalet med vores nyfødte søn. Den var lavet i en hjerteform og stod på trappen og ventede på os, og jeg måtte fælde en tåre over al den kærlighed, der er i verden.

Anna Skyggebjerg 12. marts 2012 kl. 14:29

@gravidgrahvad: Nåe, en sød veninde!
Her er en opfordring: Alle, der har overskud til det, bager i denne uge en Zen-brownie og forærer den væk!

Skriv en kommentar