Søndag den 30. oktober

af Anna Skyggebjerg den 30. oktober 2011

Det er en stor lettelse og kilde til Zen at give slip på presset og bekymringerne og simpelthen acceptere, hvordan livet er. At sige til sig selv, “Det er sådan her, det ser ud lige nu. Det er ok. Det skal nok gå alt sammen”. Og så trække vejret i bund og have tillid til, at tingene ændrer sig efterhånden. Sådan som de – set i bagspejlet – altid har gjort. 

Jeg siger ikke, at det er nemt. Visse af os synes faktisk, at kontrol er nemmere end accept. Visse af os elsker at tygge på vores bekymringer som en hund på et kødben. Så nej, det er ikke nødvendigvis nemt. Men det er værd at øve sig på. For livet bliver lettere af det.

Jeg har derfor besluttet mig til at øve mig på at acceptere disse “Hele 3 ting”:

1: At jeg ikke tjener nogen penge.

2: At jeg ikke kan kontrollere, hvordan mit nye bog-manus bliver vurderet af andre.

3: At jeg ikke kan passe på Elise, når hun er i USA, på samme måde, som jeg er vant til at kunne.

Øve-øve-øve…..

 

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Maria 31. oktober 2011 kl. 03:57

Ja – det er virkelig svært – men VÆRD at huske på!

Og hvor er det en dejlig tegning!!!!!!!

Lines linier 31. oktober 2011 kl. 10:48

Skønt indlæg, skøn tegning :-) og skøn dag til dig!

Anna Skyggebjerg 31. oktober 2011 kl. 10:50

I lige måde, Line!

Jeanette Østergaard 31. oktober 2011 kl. 23:21

Hej Anna. Øv, jeg fandt lige ud af i går at du faktisk holdt foredrag her i Aarhus i lørdags :-( . Vil du ikke annoncere dine foredrag her inde, så jeg kan fange dig næste gang? Mange hilsener Jeanette

Anette Kristine 1. november 2011 kl. 09:19

Har slugt hvert et ord, copy-pastet og besluttet mig for, at jeg VIL være lige så klog som dig, Anna. Fedt med dine ærlige eksempler og pointer.

Diana 1. november 2011 kl. 15:50

Jeg er vild med tegningen…og din tekst.

Det er let nok at have intentionen om at give slip, men for pokker, hvor blir man indhentet af hverdagen hele tiden…..

….øve, øve, øve

Skriv en kommentar