Søndag den 6. december

af Anna Skyggebjerg den 6. december 2015

Dagens kalendergave: Pema Chödröns gode råd til de december-travle

Du vidste selvfølgelig godt, at det kun ville være et spørgsmål om få dage, før et citat af Pema ville blive dagens kalendergave…. Det blev så i dag. Og med et citat, som er aktuelt året rundt, men særligt aktuelt i december, hvor mange af os – stik imod vores intentioner – glemmer at tage pauser og føler os konstant “caught up.” 

Pema opfordrer til, at vi lærer at holde pauser. Men nej, hun ordinerer ikke meditation, spa-ophold eller pauser med te og plumkage. For at lære at holde pause skal ikke blive et nyt projekt, vi mislykkes med. Hun foreslår i al enkelhed, at vi øver os i ind imellem at kigge op fra det, vi er i færd med – og trækker vejret. Hun anerkender, at det faktisk ikke er helt let at huske i begyndelsen, men at vi efterhånden vil lære det og foretrække det frem for hele tiden at være “caught up”:

You just stop for a few seconds, breathe deeply, and move on. You don’t want to make it into a project. [...] Throughout the day, you could choose to do this. It may be hard to remember at first, but once you start doing it, pausing becomes something that nurtures you; you begin to prefer it to being all caught up.

Skriv en kommentar