Søndag den 6. januar

af Anna Skyggebjerg den 6. januar 2013

Middagsmad på 10 minutter! Sidste del i serien om, hvordan man får mere ro i hverdagen sammen med børnene. 

Jeg lovede at skrive noget om, hvordan man får aftensmad på bordet i en fart, så der bliver mere knurrefri tid sammen med børnene. Jeg synes stadig, det er et godt råd at snuppe en rugbrødsmad ind imellem. Men faktisk er det muligt at servere ordentlig middag hver eneste aften stort set uden at røre en finger. Jeg ved det, for jeg har selv gjort det hver aften i de 7 år, hvor jeg var alene med børnene og tiden var knap. 

Skal 2013 være et år, hvor middagene tryller sig selv ind på bordet, mens du og børnene har Zen-tid sammen? Så læs Super Mor - eller den korte version i mit blogindlæg på Selvvalgt Singlemor.

Jeg garanterer, det virker!

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Pia 6. januar 2013 kl. 22:09

Jeps, prøv det som en gammel reklame ville sige! Det virker!
Og må jeg supplere med et ekstra tip. Lav en fast indkøbsliste med de varer du altid køber. Det er jo altid næsten de samme. Tre kolonner. En med varer. En med antal. En med bemærkninger. Lav flere rækker i dokumentet end du har faste varer, for så er listen super nem at udfylde med de planlagte ‘spontante varer’ du kommer på, når du er i gang med at udfylde listen. Eller når du skal tænke over søndagsretten til fryseren. Færdig… Print listen ud i 52 eksemplarer. Så er det indkøb klaret.

Anna Skyggebjerg 7. januar 2013 kl. 00:54

God idé!

gravidgrahvad 7. januar 2013 kl. 15:42

Det er en rigtig god idé – og også økonomisk. Men har du nogle forslag til retter som kan fryses? Jeg bliver ret hurtigt træt af kødsovs, pizza og lasagne, som ofte er det, det bliver til her, hvis det skal kunne laves i store portioner og fryses.

Anna Skyggebjerg 7. januar 2013 kl. 22:51

Kære Gravidgrahvad,
Hvis du følger min plan, skal du kun hente mad fra fryseren 3 dage om ugen: tirsdag, onsdag torsdag. Fredag spiser du pizza med vennerne, lørdag og søndag laver du mad (som så ikke behøver være fryseegnet) g mandag spiser du det samme som om søndagen, men eventuelt med noget andet tilbehør.
Så du behøver måske ikke at have hundredevis af fryseegnede retter på programmet… Mine favoritter er supper, pastasaucer (ikke kun kødsovs), alle slags gryderetter (nemme at lave i store portioner) og forskellige frikadeller (incl. fiskedeller). Nå ja, og så selvfølgelig lasagne, selvom det nu mest er et søndag+ mandagsprojekt.

Pernille 7. januar 2013 kl. 23:02

Gryderetter, boller i karry (boller og suppe for sig), frikadeller, suppe, tomatsovs til pasta, burgerboller, kødboller til tomatsovs … Vi prøver at lave noget, der kan laves til 5 gange af en gang om ugen, undtagen om sommeren, hvor vi spiser anderledes. Kunne også godt bruge noget inspiration:-)

Skriv en kommentar