Tirsdag den 1. marts

af Anna Skyggebjerg den 1. marts 2011

Spørger du om “Hele 3 ting”, der har gjort i dag særlig? Jamen hva’ så med hovedpine, at jeg væltede på cyklen og at marcipanen om min halve træstamme var blevet hård? Det er da Hele 3 ting!

Visse dage kræver, at man virkelig skal tage de positive briller på, for at finde noget at være taknemmelig for. Det er de dage, det er aller mest nødvendigt at gøre det. Så det har jeg gjort. Og her er “Hele 3 ting”, jeg har set:

1: At Jacobs første ord igen i dag var “Jeg elsker dig”. Ordene var ikke til mig, men til Pelspølsen, som har gjort det til en vane at hoppe op i Jacobs seng om morgenen og lægge sig i hans arm.

Jeg er taknemmelig for Jacob og Pelspølsen.

2: Billedet af Elise og samme Pelspølse, der faldt i søvn på min seng midt om eftermiddagen. Sovende børn er det lækreste. Og det ændrer sig ikke, selvom de er 15 år.

Jeg er taknemmelig for synet af min sovende datter.

3: Et digt af Pablo Neruda, “Ode to my socks”/”Ode til mine sokker”, hvor han hylder et par smukke strikkede sokker. “My feet were honored  by these heavenly socks”, skriver han. For han har blik for det smukke i det nære.

 Jeg er taknemmelig for Pablo Neruda og for mine egne alpacasokker, som jeg vaskede i dag. Og som endnu engang har tilgivet mig for at putte dem i vaskemaskinen i stedet for at lade dem glide blidt gennem en balje vand.  

 

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Dorthe K 1. marts 2011 kl. 22:26

Børn, der sover og børn, der siger “Jeg elsker dig” – det er faktisk to af de aller-aller-allerskønneste ting i hele verden! Jeg lister ganske ofte ind til mine børn i nattens mulm og mørke – bare for at høre deres dybe vejrtrækning, se brystet hæve og sænke sig som den der stille vuggen på havet – og for at hviske “Jeg elsker dig” – men shhhh, det er en hemmelighed! Gad vide om man også gør det, når de er 15? Eller lister man så i stedet ind for at tjekke, at de faktisk er der – og om de er alene i sengen? Og vil børn på 15 mon sige højt at de elsker deres mor? Jeg er glad for, jeg har 11 år til at finde ud af det:-)

Anja 2. marts 2011 kl. 08:59

jeres kat er da den skønneste. Nu er jeg selv lidt bange for katte, men jeg kan godt frstå at mange af dine 3-ting øjeblikke involverer denne pelspølse :-)
Han virker til at være noget så social og putte-kramme-syg. Jeg smiler hver gang der er et billede af ham på din blog :-)

Tina Witt 2. marts 2011 kl. 14:23

Idag har min datter på 5 år holdt en fødselsdagsfest for sin bamsehund, jeg blev inviteret med hvis jeg kunne synge:-)

Idag er også dagen hvor jeg faktisk fik et kram af min teenage dreng på 13 år, han plejer at nøjes med sms kys

Idag har jeg plukket den allerførste buket erantis og de står og smiler til mig og minder om at foråret er lige straks

Rikke 4. marts 2011 kl. 08:45

Sovende børn er de lækreste, men det er katte sørme også! De kan virkelig få en ned i gear indimellem, -kattene altså. Vi har to af slagsen og dem sammen med barnet er så givende :-) Både for os, kattene og barnet!

Skriv en kommentar