Tirsdag den 1. november

af Anna Skyggebjerg den 1. november 2011

I aftes hørte jeg en CD med Pema Chödrön, en amerikansk buddhistisk nonne, jeg holder meget af. En af de ting, der gjorde indtryk på mig var, at hun sagde, “du skal aldrig undervurdere de ting i livet, som giver dig glæde”.  Med det mente hun, at vi skal anerkende selv de mindste ting i dagligdagen, der giver glæde. Ikke undervurdere dem og tænke, “Helt ærligt, det her er for småt til at være rigtig betydningsfuldt”.  Det, der giver os glæde, er betydningsfuldt.

Hun sagde også, at en god måde at komme i gang med at anerkende selv de mindste ting, er at sige dem højt for sig selv: “Den her smager godt”, “Sikken en flot himmel”.

Og da jeg har været alene hjemme i dag, tænke jeg, “Det kan jo ikke skade at prøve…” Så jeg har talt med mig selv i dag. Om alle de mange, mange ting, der gør mig glad. Jeg var helt nede ved fornemmelsen af blødt vat mod huden, bare lige for at give en fornemmelse af omfanget…

Det var en skøn øvelse! Prøv selv og oplev  - siger Pema – mindst “Hele 3 ting”:

1: At du bliver gladere.

2: At du bliver lettere rørt af de mindste ting omkring dig.

3: At du bliver bedre til at tackle, når der sker noget svært.

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Christina wedel 2. november 2011 kl. 19:44

Kære Anna !! Livet tester mig i øjeblikket ( et øjeblik på ca 42 år) og det er ok. Men det er de små ting som redder mig. En duft , en smag, et rum, en kjole, en sang eller et kys…… Jeg ser og mærker dem altid og ved fra min omgangskreds at jeg ER GOD til at lægge mærke til dem hver gang.
Og der er også en fjollet ting som gør mig lykkelig. Rigtig helt ned i tæerne og op i håret lykkelig….. Biler . En hurtig velduftende bil med et super anlæg er bedre end sko og tasker. Bedre end en villa eller vovse.
Biler gør mig zen
Kram fru wedel

Dorthe 9. november 2011 kl. 10:11

Hvor SKØNT Anna! Ser for mig hvor fantastisk det bliver når vi alle går rundt og snakker med sig selv ;-) Jeg spreder straks budskabet!

Skriv en kommentar