Tirsdag den 16. april

af Anna Skyggebjerg den 16. april 2013

Altså, egentlig har jeg jo ikke særlig lyst, men… Efter utallige opfordringer føler jeg mig næsten tvunget til at fortælle historien om, hvordan vi fik en slædehund fra Dubai…

Asger er en 9 måneder gammel malamut. Han vejer 35 kilo, og der ryger nok 10 mere på. Han tilhører den største og ældste af slædehunderacerne – og sådan en malamut har intet at gøre i Dubai, hvor der er 50 grader varmt om sommeren.  

Ikke desto mindre har vi fået ham fra Dubai for i dag en uge siden. Han var blevet forladt af sin ejer og bragt til et Rescue Center, hvor han blev spottet af en dansk kvinde, Tina, som bor i Dubai og arbejder frivilligt på Rescue Centeret. Tina har en malamut her i Danmark. Hun ville give ham et bedre liv, så hun adopterede Asger (og gav ham navnet), men vidste, at hun ikke skulle beholde ham: Hun ville have ham ud af Dubai og videreadopteret til en familie i Danmark.

Tina satte hans billede på Facebook og efterlyste en kærlig familie til ham. Hun fik 70 henvendelser – og efter grundig screening blev vi valgt. I tirsdags kom Tina flyvende hjem med Asger. Vi stod og ventede på dem i lufthavnen. Enormt spændte på at møde den hund, vi kun havde set billeder af  og hørt om.

Asger overstiger vores aller største forventninger. Han er så enormt sød, kærlig, tillidsfuld og rolig. Han gør aldrig, men hyler på den sødeste slædehunde-måde, når han er meget glad. Vi elsker ham alle sammen. Eller… Chilli elsker ham faktisk overhovedet ikke. Hun hvæser og siger lyde, vi ikke vidste, hun kunne sige. Men de nærmer sig langsomt hinanden. De har ligget i haven samtidigt, omend under stærk supervision. Jeg tror ikke, de nogensinde kommer til at ligge i ske, men fredelig sameksistens, det tror jeg på. 

Asger har selvfølgelig fået Familiemedaljen. Men det var så også inden han gravede fire huller i haven og hoppede op i Elises seng. Han må nemlig ikke være i møblerne, men se lige… Hvem kan få sig til at blive sur?

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

M 16. april 2013 kl. 23:34

Dejlig hund, smuk smuk datter.

Liselotte Vejborg 17. april 2013 kl. 08:37

Åh … altså! Kysse, kysse, kysse!

Maria 17. april 2013 kl. 21:39

Eeejj man kan virkelig se hvor stor han er, når man kan sammenligne med en smuk ung pige.

Det lyder som om de har valgt den helt rigtige familie til Asger. Hvor er det dejligt for ham at han får et godt liv her i kolde danmark – er overbevist om at han vil varme mange hjerter:)

Lykke til med ham og pelspølsen:)

Skriv en kommentar