Tirsdag den 18. februar

af Anna Skyggebjerg den 18. februar 2014

Mit forbillede, Susan Cain, forfatteren til Quiet, er blevet interviewet til TED Blog. Her fortæller hun blandt andet, hvordan hun oplevede at holde sin nu berømte TED Talk, der er hørt mere end 7 millioner gange. Jeg er ikke spor overrasket over, at hun siger, hun ikke rigtigt kan huske noget…

Hun fortæller også, at der er mange introverte, som er så trænede i at skjule, de er introverte, når de er på deres ekstrovert-favoriserende arbejdspladser, at det nemt kommer til at se ud som om, der i virkeligheden ikke er særligt mange introverte ansatte på den arbejdsplads. Og hvorfor skulle ledelsen så begynde at gentænke det med storrumskontorerne, for eksempel, når de introverte kun udgør nogle få sære snegle? 

Så jeg gentager lige min pointe: Introvert – Stå ved dig selv! (For ellers er der aldrig noget, der bliver anderledes.)

Jeg fik for nyligt en mail fra en læser, som fortalte, at han i forbindelse med sit arbejde havde taget Myers-Briggs testen, der jo afdækker,om man er introvert eller ekstrovert (samt andre ting). Han vidste da godt selv, at han er introvert, men han var så forhippet på at fremstå ekstrovert, at han fakede alle svarene. Og vupti: Konsulenten, der bagefter tolkede testen med ham, kunne fortælle, at han er ekstrovert. Men ok, konsulenten kunne nu også godt se, at det vist ikke kunne passe. Måske fordi vor mand var komplet udkørt af al den “faking it”.

Interviewet med Susan Cain kan du læse her.

Hendes TED Talk kan du høre her.

Skriv en kommentar