Tirsdag den 18. marts

af Anna Skyggebjerg den 18. marts 2014

I dag blev jeg færdig med endnu et brevkassesvar til den nye bog. Svaret handler blandt andet om, hvordan man skal forholde sig til, når ondt rammer gode mennesker. For hende, der skrev, har haft et uretfærdigt hårdt liv.

Her er et par ord fra mit svar:

Når ondt rammer – og især hvis det rammer flere gange – kan vi godt forledes til at konkludere, at, ”Så kan det også være det samme. Jeg lukker ned. Jeg trækker mig. Jeg galvaniserer mit indre og belægger mit hjerte med teflon. Nej tak til sårbarhed.” For vores sårbarhed er jo det, der gør, at vi kan rammes så hårdt i livet. Paradokset er, at vores sårbarhed samtidig er forudsætningen for et rigt liv. Så når vi belægger hjertet med teflon for at beskytte os, mister vi selve vores menneskelighed.

Går du og tumler med noget, som du gerne vil have svar på, så skriv!

Hvad du kan spørge om

Kærlighed, skilsmisse, familie, børn, venskaber, sorg, sex, krop, køn. Livet og døden. Verden og omegn. Faktisk hvad som helst, der er vigtigt for dig. 

Hvordan du sender dit spørgsmål

Du sender spørgsmålet anonymt. Underskriv med fiktivt navn eller “På randen af vanvid” eller…

Du kan sende dit brev på flere måder:

1: Send det til mail@annaskyggebjerg.dk

2: Send det med kongelig post til Anna Skyggebjerg, Fuglebo 19, 2000 Frederiksberg

Hvordan jeg svarer

Jeg svarer dig privat. Dit spørgsmål og mit svar bliver fremover IKKE lagt på bloggen. Men vil indgå i bogen om… laang tid. 

Jeg lover det her: Jeg svarer, hvis jeg mener, jeg har noget at bidrage med. Jeg gør mig umage. Jeg tager dig alvorligt. Og mit udgangspunkt er altid empati (jeg har ingen intentioner om at misbruge nogens tillid ved at være nedgørende eller gøre mig klog og sjov på andres bekostning).

Jeg lover til gengæld ikke, at jeg svarer på alle spørgsmål. 

Du kan se eksempler på spørgsmål og svar lige her:

Hende, som ikke er forelsket i sin mand.

Hende, hvis mand er ved at forlade hende.

Hende, hvis mor er syg .

Hende, hvis søns far har valgt sønnen fra.

Jeg håber, du har lyst til at skrive (også, hvis du er en mand!).

 
Sådan her ser det ud, når jeg svarer. I følge Maren Uthaug:
 

Skriv en kommentar