Tirsdag den 21. oktober

af Anna Skyggebjerg den 21. oktober 2014

Efterårsferien gik og jeg fik stort set lavet det, jeg skulle. 

I hvert fald fik jeg skrevet det foredrag, jeg skal holde for 300 mennesker på fredag. Og foran kamera. Så mangler jeg bare at lære det udenad og finde ud af, hvordan jeg skal få tilhørerne til at lytte til mine ord i stedet for at tænke det helt oplagte: “Gad vide, hvorfor hendes ene øje er så hævet og rødt? Har hun mon et bygkorn?” [Ja, det har hun. For hulan, altså! Kunne det ikke have ventet en uge?!]

Så jeg er bekymret for mit offentlige image? Jeg har ingenting at bekymre mig om, sammenlignet med Monica Lewinsky, som i 1998 blev offentligt ydmyget og komplet ødelagt. I sin første større tale siden dengang, fortæller hun, “I was Patient Zero: The first person to have their reputation completely destroyed, worldwide, via the internet.” Hun har nu engageret sig i at kæmpe imod cyberbullying, ud fra den overbevisning, at “‘Online we have a compassion deficit. An empathy crisis.”

Det er virkelig en af de bedste taler, jeg længe har hørt. Hør den. Og har du børn, så tal med dem om den.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Kamilla 21. oktober 2014 kl. 13:37

Held og lykke og god bedring :)

Anna Skyggebjerg 22. oktober 2014 kl. 12:40

Tak, Kamilla!

Anne 22. oktober 2014 kl. 15:34

En stærk og fantastisk tale. Rørende og imponerende. Blir bevæget af hendes ansigts mimik. Hendes øjne kan tale!
At rejse sig, efter det hun har oplevet, er stærkt. At hun nu vil bruge sine oplevelser til at hjælpe andre, fortjener dyb respekt.

Skriv en kommentar