Tirsdag den 22. december

af Anna Skyggebjerg den 22. december 2009

 

I nat stod vi op og gik udenfor under varm regn, nydende kulminationen på timers lyn og torden. Og i dag er alt kølet ned. Temperaturen i går var 40 grader; i dag er den 30. Det føles godt for krop og sind.

 

Lykke er:

1

At stå alle fire på udsigtsdækket og holde øje med et vortesvin, som også holder øje med os. Makuna matata.

2

At læse bøger i stilhed, lige ved siden af hinanden. Der er noget meget betryggende ved, at det, der giver os Zen, når vi er i her i en verden af eksotiske muligheder, er det samme, som det, der giver os Zen derhjemme. Glæden ved det smukke i det enkle og nære er rodfæstet hos os. Og ferie er derfor noget, man lige så fint kan holde derhjemme. På ti minutter. I karnappen eller den store seng.

3

Men det udelukker selvfølgelig ikke, at vi også glæder os over det ekstraordinære. Vi har været på safari i Mister Olafs åbne jeep. Højdepunktet var, da vi pludselig var en meter fra fire smukke geparder. Læg mærke til, hvordan disse kloge dyr forstår først at løbe 114 km/t – og derefter: Zen-out! Jeg nævner det bare lige til jule-inspiration…

Geparder - Zen-out 

 

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Det Lille Spørgsmål 22. december 2009 kl. 21:14

Kære Anna,

Åh, tropisk regn. Det lyder skønt.

Og så husker jeg fra min safari i ’88 – ja, mange år siden men den tur står printet ind i hukommelsen på smukkeste vis – at geparder dengang var noget af det mest udsøgte man kan se på en safari, så hvis det stadig er sådan – så har I været heldige – eller også tiltrækker al den zen bare det bedste af det bedste:)

Kh
Lykke

Anna Skyggebjerg 26. december 2009 kl. 19:15

Kære Lykke,
Ja, jeg tror vi var heldige. Og i gode hænder hos ham Ranger Olaf. Jacob har for penge, han fik i julegave af mormor-Karin, købt en hat fuldkommen magen til Olafs. For Olaf er den mand, han ser mest op til i hele verden. Og hvis man har en har magen til hans, så…
Du må herned igen, Lykke!
Kh,
Anna

Skriv en kommentar