Tirsdag den 25. august

af Anna Skyggebjerg den 25. august 2015

Asger…

I dag skrev Rie en kommentar på bloggen og spurgte til, hvordan det går med Asger. For sidst, jeg skrev om ham, havde jeg fortalt, at han var ked af det, efter at være kommet tilbage fra ferie hos sin Fabelagtige Feriefamilie. 

Ries kommentar bliver anledning til at fortælle noget, jeg endnu ikke har været parat til at dele:

Verdens dejligste Asger bor ikke længere hos os.

En time efter, jeg havde skrevet det omtalte blogindlæg, gik Ægtefælle og jeg aftentur med Asger. Han var som sagt deprimeret, og vi troede, det ville blive en meget kort og stille tur. Den blev ikke stille, men den blev kort. Og den blev også den sidste. 

Helt i korthed skete der det, at Asger angreb en fremmed hund. Der skete ikke noget med den anden hund, men hele hændelsen var det skrækkeligste, jeg vist nogensinde har oplevet. Og derefter gik der seks døgn, hvor familien var i akut krise. Vi græd stort set konstant. Talte med dyrlæge og andre kloge mennesker i et forøg på at vurderede, hvilke konsekvenser episoden skulle have. Der var flere rædselsfulde scenarier i spil. Ingen af dem indeholdt, at Asger kunne blive boende her hos os; Ægtefælle og jeg turde ikke længere. Den aktuelle episode var ikke den første.

Efter seks mareridtsdøgn endte det på den efter omstændighederne absolut bedst tænkelige måde: Asger er flyttet permanent ind hos sin feriefamilie. De elsker ham lige så højt, som vi gør. Han elsker dem højere endnu. 

Elise går fortsat tur med ham. Fra hende ved jeg, at Asger er glad. De problemer, vi havde med ham, har han ikke der, hvor han er nu. 

Jeg savner Asger hver eneste dag. Jeg kigger hele tiden på billeder af ham. Når jeg lukker øjnene, kan jeg dufte hans poter. Uden at lukke øjnene, kan jeg mærke hans bløde ører. Jeg kan stadig krumme min hånd, så jeg ved, den passer perfekt til at ae hans kind. Men min hånd er tom, og min seng er alt for stor, for Asger plejede at hoppe op i den og fylde. Jeg har svigtet én, jeg elskede, og som jeg endda havde taget til mig, fordi han allerede var blevet svigtet for mange gange tidligt i sit liv. Jeg græder over at skrive disse ord. 

Jeg har ikke set Asger siden. Jeg tør ikke, for jeg er holdt sammen af ren viljestyrke, og jeg frygter, at hvis jeg ser ham, og skal forlade ham, falder jeg fuldkommen fra hinanden og bliver aldrig mig selv igen. Men måske en dag… Forhåbentlig en dag…

Tak, Rie, fordi du fik mig til at fortælle det. Det måtte jo til.

{ 1 trackback }

Onsdag den 7. oktober | H e l e  3  t i n g
7. oktober 2015 kl. 20:37

{ 9 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

AnjaS 25. august 2015 kl. 21:56

Krammer ♡ og du har ikke svigtet -tværtimod.
Kh Anja

Vibeke 25. august 2015 kl. 22:10

Kære Anna…
Hvilken hjerteskærende sørgelig historie du der fortæller…. og jeg føler med dig… men synes dog, du er voldsomt hård ved dig selv!
Du har ikke svigtet dejlige Asger… du har overøst ham med al din kærlighed… og sørget for en vidunderlig feriefamilie til ham, så han også havde en dejlig ferie, mens I nød jeres.
Ingen kan lastes for den hændelse… det kan ske… og Asger har stadig et godt liv!!! Savnet ligger hos jer…
Medfølende hilsen
Vibeke

Kirsten R 26. august 2015 kl. 13:46

Kære Anna
Holder om dig.
Kærlig hilsen Kirsten

Betina 26. august 2015 kl. 16:15

<3

Rie Lundsteen 26. august 2015 kl. 16:30

Kære, kære Anna!
Tårerene triller ned af mine kinder mens jeg skriver dette nu. Jeg er ked af at jeg spurgte til Asger, men stoler også på at du kun fortæller det du er parat til her på bloggen i det tempo der føles rigtigt… Åh Anna, én gang hundeejer, altid hundeejer I HJERTET <3 Jeg er også én af dem, og uanset hvordan omstændighederne omrking det at skulle skille sig af med en højt elsket hund er, så er det VANVITTIG sorgfuldt. Mange forsår det ikke, for det er "bare" en hund… Men en hund er der jo ALTID; den elsker én betingelsesløst. Uanset hvor godt man har det med andre mennesker, så er relationen jp aldrig 100 % kærlighed HELE tiden, men sådan er det med en hund. Kram og MANGE gode tanker, kære Anna <3

Anna Skyggebjerg 26. august 2015 kl. 16:37

Kære I dejlige mennesker,
Tak for jeres medfølelse og søde ord. Ikke bare tak, men TAK. <3

Rie, det var godt, du spurgte! Dels fordi jeg blev glad for, at du spurgte til Asger. Dels fordi du gav mig den anledning til at fortælle, jeg havde brug for. (Og ja, det er præcis sådan, det er at have hund!)

Kærlig hilsen,
Anna

Rebekka Ahrnkiel Dahlgaard 26. august 2015 kl. 17:35

Kære søde Anna
Sikke en forfærdelig fortælling. Men hvor er det godt at I sørgede for gode mennesker, som Asger kendte i forvejen og som ville ham. Tænk nu er han igen en lykkelig hund. Håber du på et tidspunkt bliver parat til at se ham oh nyde, at han stadig er elsket og passet på.
Noget helt andet……. Har du stadig eksemplar af Super-mor? Har en veninde, som er blevet alene, hun ville nyde din bog. Du må meget gerne sende den om muligt, Hasselhegnet 1 2670 Greve

Dorte D. Jensen 28. august 2015 kl. 07:02

Åh, jeg har sådan tænkt på, hvad der mon var årsagen til, at æsken skulle fyldes op med the og chokolade…
Stort kram og varme tanker herfra!

Maria 9. september 2015 kl. 14:45

Sikke en rørende beskrivelse. Jeg sidder helt bogstaveligt talt og græder nu. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvis jeg var i jeres situation. Jeg elsker min hund overalt på jorden, og har gennem alle mine teenageår været min eneste “rigtige” ven. Sender kærlighed jeres vej, i det mindste har han det bedre, hvor han er, det er da en trøst <3

Skriv en kommentar