Tirsdag den 27. marts

af Anna Skyggebjerg den 27. marts 2012

Trænger du til et åndehul alene med dig selv om aftenen, når børnene er blevet puttet? Trænger du til ro og fordybelse i bare ti minutter? Så meditér!

Jeg mediterer 2 x 15 minutter dagligt. Det behøver du ikke, hvis du ikke har tiden til det. Bare tag 10 minutter om aftenen.

Jeg sætter mig på en særlig pude. Det behøver du ikke. Bare sæt dig i en stol, hvis det passer dig bedst.

Jeg sidder på knæene. Det behøver du ikke at gøre. Sidder du i en stol, så sørg bare for at have god støtte under numsen, fødderne og i ryggen. 

Jeg slår på en syngeskål ved begyndelse og slutning. Det behøver du overhovedet ikke at gøre.

For mig er det en hjælp at ritualisere meditationen. Det er derfor, jeg går ind i et særligt rum, sætter mig på en særlig pude i en særlig stilling – og slår på syngeskålen. Men ved du hvad: Du kan meditere som det passer dig, for der er ingen meditationslærer, som kigger og siger, at du er forkert på den. Det vigtige er, at du sætter dig i ti minutter. Eller fem til at begynde med.  At du trækker vejret ind gennem næsen og puster ud gennem næsen. Og får ro på. Ro og fordybelse. Jeg garanterer, at det gør en forskel for selv den travleste mor. Prøv!  (Læs eventuelt en kort meditationsinstruktion her.) 

PS:  Min syngeskål. Købt hos Care Trade.

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Tina 11. april 2012 kl. 19:32

Kære Anna
Jeg kan slet ikke lade være med at kommentere det med meditation, da jeg selv kun lige er begyndt at praktisere. Jeg kan slet ikke lade være med at anbefale en virkelig god bog som fortæller om forskning inden for emnet men også giver gode øvelser. Den fortæller endda nok så spændende om hvordan teknikken er opstået og om alt det gode den kan gøre for den praktiserende men også andre mennesker og om hvorfor meditation kan øge ens lykkeniveau! Den er skrevet af en tibetansk buddistisk munk – men oversat fra engelsk til dansk og man behøver på ingen måde være buddist. Det hele fortælles med varme og venlighed og ja…I’m getting carried away. Læs den: “Glæden ved at være til”/ ” The Joy of Living” af Yongey Mingyur Rinpoche. Enjoy ! :)

Anna Skyggebjerg 11. april 2012 kl. 20:16

Kære Tina,
Tusind tak for referencen. Den bog vil jeg meget gerne læse!
Kærlig hilsen,
Anna

Skriv en kommentar