Tirsdag den 6. april

af Anna Skyggebjerg den 6. april 2010

Jeg elsker feriedage. Men jeg elsker også hverdage. Heldigvis, for det er trods alt dem, der er langt flest af.

Jeg hører godt, at du siger, “Det er sateme fint, du! Skal jeg så tro på, at du elsker hverdagens trivialiteter: tøjvask og bleskift og bleskift og tøjvask? “. Ja, vel gør jeg så. For det meste, i hvert fald. For det er nemlig sådan her:

Rastløshed, præstationsangst og anden form for indre uro kan stilnes med hverdagens opgaver. Alle disse opgaver en en chance for at sætte tempoet ned, trække vejret og være opmærksom på noget andet end mig selv.

Ja, ja, kald mig bare frelst. Men prøv lige, om ikke den tilgang til hverdagen gør den bedre…

I dag har jeg nydt

1
En ekstra feriedag med Jacob, som har hostet sig gennem natten og derfor ikke kom i skole. I stedet har vi læst, lavet lektier, ordnet vasketøj og bagt pølsehorn. I nattøj, forstås:

2
At købe blomster og at strø dem rundt i lejligheden. Hvilken fantastisk følelse af overflod. Lige der midt i hverdagen!

3
At gå til Super Bæstet – og pludselig høre lyden af et meget bekendt hvin: Elises. Hun havde idræt på skolens udendørs baner, og jeg kunne høre hende, da jeg var 75 meter derfra. Den lyd af hverdag gør mig blød. Helt blød.

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Karin 7. april 2010 kl. 10:10

Du er ikke frelst – bare pisse god til at hylde hverdagen og det trænger vi ofte til. Skarp og god reminder som lige ramte mig det rette sted. Kh Kairn

Anja 7. april 2010 kl. 17:05

Det er sgu fedt med hverdag! Hvis man ikke kan nyde sin hverdag så bør man vist ændre den ;-)

Elsker din blog, den er med til at gøre min hverdag dejlig ;-)

Anja

Rina 7. april 2010 kl. 19:22

Jeg øver og øver… det virker, når jeg har fri.
Måske er der rent faktisk noget galt med min hverdag?! Jeg er simpelthen for træt til at nyde eller zen’e noget som helst efter arbejdstid… What’s wrong with this picture?
Tanker
Rina

Anna 7. april 2010 kl. 21:15

Iiiiih en fin vindueskarm!
Mit hjem trænger SÅ meget til lidt zen :-)
Og hvis ham den skønne dreng hoster mere i nat, kan du nusse oversiden af hans fødder, der sidder bronkier, brystkasse, og en del af lungerne.
KH.
Anna – zoneterapeuten med speciale i børn ;-)

Tina 7. april 2010 kl. 21:24

Ja, der er altså noget med de dér hverdagens sysler. Forleden vaskede jeg gulv på badeværelset (noget, jeg gør yderst sjældent – rengøring er ikke det, jeg giver mig mest af med ;-) ), og jeg må sige, at jeg lige dér kom til at tænke på det samme: man kan ikke tænke på alle ens bekymringer og frustationer, når man skal koncentrere sig om at vaske gulv (lyder jeg lidt, som en af de kvinder, der ikke kan multitaske? Hmmm….), men det var godt var det! For mig :-)

Mange hilsner

Tina

Ps. Tak for kommentaren om meditation – jeg vil gå ind og kigge på hjemmesiden snart – jeg er bare temmelig ophængt af en eksamensopgave for tiden… Men netop derfor burde jeg jo!
Jeg gør det! Snart!

Skriv en kommentar