Tirsdag den 6. december

af Anna Skyggebjerg den 6. december 2011

Vi bliver 11 personer om bord og træ juleaften. Plus en hund og en kat nedenunder. Det bliver kanon. Men: Det bliver også til absurd mange gaver. Jeg har derfor foreslået, at vi kun giver gaver til de tre små børn og dropper at give gaver mellem alle vi voksne, som allerede har mere, end vi behøver. Det er ikke helt sikkert, om alle er med på idéen, men det skal jo ikke afholde mig fra at promovere den. 

I al sin Zen-fyldte enkelhed lyder min opfordring: Hold en jul uden at købe nye ting. Eller i hvert fald med indkøb af et minimum af ting.

Og inden du råber, “Nej, men gaver hører jo julen til!” eller “Nu er der sgu da gået Occupy Wall Street i Zen-mester Anna!”, så hør lige den gode nyhed: Det betyder ikke, at du ikke kan give gaver. Det betyder heller ikke, at du ikke kan få gaver.

 Her er “Hele 3 ting”, der ikke er….ting.  Hele 3 idéer til gaver, som IKKE giver overtræk på din konto og som IKKE bare hobes op i et liv, der givetvis allerede indeholder langt flere ting, end nogen behøver:

1: Giv gaver, der kun hober sig op på hofterne: Kager, marmelader, godter, som du og børnene selv har lavet.

2: Giv din arbejdskraft som gave (børnepasning, rengøring, computerhjælp…).

3: Giv en fælles oplevelse, du arrangerer, som gave. 

Amen!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 7. december 2011 kl. 11:23

Yay! <3

Rebekka 7. december 2011 kl. 12:50

Tak! Det er lige præcis sådan vi skal holde jul i år – ingen gaver, eller i hvert fald et minimum, og noget som man ikke skal have til at fylde i sit liv.
Selv ungernes gaver har fået kniven – eller lidt i hvert fald. Mor go far har på deres vegne ønsket sig hjemmestrikkede trøjer, tilskud til hyggestunder og bøger, der bliver læst højt af bedstemor eller -far, vandpytter de kan hoppe i, en tur i svømmehallen, og andre ting i den stil.
Det har været sjovt at lave ønskesedler i år, for kreativiteten er kommer på en prøve, og der er virkelig kommet mange gode ting ud af det.

Os voksne, føler en del af julestressen er fjernet fra vores skuldre, og i stedet for at mase os af sted efter gaver i en i forvejen fyldt december, kan vi nu julehygge med ungerne i køkkenet – det er altså dejligt!

Gisela 7. december 2011 kl. 19:57

Kan bifaldes og anbefales. I min familie har vi altid kun givet gaver til børn under 18 år. Det fungerer fint. Og som du så rigtigt skriver: Vi mangler jo ingenting.
Vi voksne skiftes til at glæde hinanden med en “pakkekalender”. Og nej, den består ikke af 24 mere eller mindre ubrugelige gaver fra tigerbutikken el.lign. Men kan fx bestå af 24 digte, ordsprog, bevingede ord, citater, 24 små krydderiposer, theposer eller hvad ved jeg. Altid noget, der kan forbruges på en eller anden måde.
Glædelig jul til dig Anna og til alle andre læsere.

Skriv en kommentar