Tirsdag den 7. august

af Anna Skyggebjerg den 7. august 2012

Der er et uendeligt antal veje til Zen. Hver af os må finde vore egne veje, vore egne ritualer, der giver en fornemmelse af at have et stille center indeni. Det er vigtigt, at det er enkle ritualer, synes jeg.  Det skal ikke være et projekt at finde ro!

Den mest enkle af alle veje er at trække vejret. Lige at stoppe op midt i hverdagen og tage et par dybe vejrtrækninger. Måske gøre det til en god vane  i forbindelse med noget, man alligevel gør hver dag:  Går gennem en bestemt dør, sætter vand over, giver katten mad? Det kan være svært at huske i begyndelsen, men efterhånden kommer det nemmere – og man begynder at værdsætte disse øjeblikke med nærhed og fordybelse. 

Her til aften er der stille i mit hus. Manden arbejder, Jacob er fortsat på kanotur og de to unge er “ude i kvarteret”. Så jeg har læst haiku-digte, en evig kilde til Zen for mig. Det dejligste af dem alle har Jacob skrevet særligt til mig. Jeg fik det i fødselsdagsgave:

Hvor betagende!

Sommerfuglens vingeslag

i dine øjne.

 

PS: Dagens snap shot er en chokoladeblomst. Bestemt et haiku værd!

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise T. 7. august 2012 kl. 22:11

Hvor smukt !

Liselotte Vejborg 7. august 2012 kl. 22:14

Ham Jacob … Altså …

Ingeborg 7. august 2012 kl. 22:38

Jeg læste fornylig denne liste for 10 hverdagsagtige ting der kan gøre en glad i hjemmet. Nummer 1: at rede sengen. Prøv selv at se, synes den er fin http://www.apartmenttherapy.com/10-things-that-will-make-you-happier-at-home-174151

Anna Skyggebjerg 7. august 2012 kl. 22:45

Tak!
Særligt til Ingeborg: Tak for linket. Jeg ELSKER den liste! Den er lige efter mit hoved!

Madammen 8. august 2012 kl. 20:21

Kære Anna

En af mine veje til zen er, om aftenen at læse din blog på telefonen ude i gården med en kop the hånden og bagefter tænke over de ord, du har skrevet eller billeder, du har postet. Det tager så kort tid, men det får mig altid retur på sporet og min vejrtrækning kommer automatisk helt ned i maven. Det er minutter med ren selvforkælelse.

Og så kiggede jeg lige forbi den hjemmeside, som Ingeborg henviser til. Den er da fantastisk! Også denne hele artikel om at rede sengen: http://www.apartmenttherapy.com/make-your-bed-it-just-might-make-you-productive-profitable-and-peaceful-173046. Jeg er hooked.

KH Madammen

Skriv en kommentar