Tirsdag den 8. marts

af Anna Skyggebjerg den 8. marts 2011

“Hele 3 ting”, der på sin egen stille facon har gjort i dag særlig:

1: Dette syn af naboens hvide vasketøj. Det er et umiskendeligt tegn på forår. Og – for mig - et vidunderligt billede på det smukke i det enkle og nære. Ren Zen…

2: At læse i Søren Ulrik Thomsens nye digtsamling “Rystet spejl”. For mig var det en Zen-fyldt pause.

Jeg blev dog kaldt tilbage til Jorden, da jeg straks ville dele et digt med den, der stod nærmest – hvilket var Jacob. Jeg læste op og forklarede, hvor skønt et digt, det var. Hvortil han svarede, “Ja, men kan du lave en konvolut ud af et stykke papir?” 

3: At finde et klogt citat af en Zen-præst.

Jeg giver det videre til de af jer, der stadig synes, I ikke rigtigt kan tillade jer at sætte jer stille ned, fordi der jo hele tiden er noget, der er jeres ansvar. Men, siger Zen-præsten, jo mere du forstår den unikke værdi af dit eget liv, des mere forstår du også, at det er dit anvar, hvordan du bruger det. Og det er så stor en opgave, at naturligvis må man sidde ned ind imellem:

“The more you sense the rareness and value of your own life, the more you realize that how you use it, how you manifest it, is all your responsibility. We face such a big task, so naturally we sit down for a while.” (Kobun Chino Okogawa)

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Line 9. marts 2011 kl. 09:10

Tak Anna!! Så startede dagen endnu engang på den fineste måde.

Dorthe K 9. marts 2011 kl. 12:01

Hvidt vasketøj til tørre på snoren – ja, det er forår! Jeg ønsker mig en vasketøjssnor i haven til hvide lagner.. Så skal de hænge der hele foråret og sommeren, så jeg kan nyde synet af de hvide lagner der vajer i vinden!! AH!!! Undtagen på dage som i dag, som kun indbyder til ild i brændeovnen, cafe latte, kage og en god bog…

Lea 9. marts 2011 kl. 15:46

Tak for et fantastisk citat nok engang, Anna. Du inspirerer til så meget nydning!

Mie 10. marts 2011 kl. 12:15

Ej, jeg får helt kriller i maven. Jeg kan simpelhen dufte vasketøjet helt her over…………….uhmmmmmmmmmm. Det er forår. Næsten som at være hjemme

Dorte 13. marts 2011 kl. 23:15

Skønt citat ! efter at have læst en anden klog kvindeblog har min mand og jeg aftalt at vi en gang om året vil dele en uge i 3 alenedage i sommerhuset og så en dag midt i hvor vi elsker, nyder, kysser og bytter – så den ene får barn og hund og den anden 3 alene dage til tanker og ro. Mobil, pc og tv forbudt, radio og en masse bøger tilladt – måske andre kan bruge konceptet.

Skriv en kommentar