Tirsdag den 8. september

af Anna Skyggebjerg den 8. september 2015

Den her blogpost er pral, men også udtryk for genuin glæde. For jeg bliver virkelig glad, når der kommer mails fra læsere. Og det gjorde der i går. 

Så tillad mig at dele noget af en mail fra Solvejg, som har læst Introvert. Faktisk er det to år siden, hun læste den, og besluttede sig til at skrive til mig. Nu har hun endelig fået det gjort – og det gode ved, at der er gået to år, er jo, at hun kan fortælle, at de erkendelser, der kom, da hun læste Introvert, har “holdt” – og altså ændret hele livet, ikke bare de to første uger efter endt læsning.  

Mit liv faldt fuldstændig i hak efter at have læst den. Vildt befriende at finde ud af, der er andre som mig, men endnu mere det at kunne forstå, hvorfor jeg handler/reagerer som jeg gør. Det er ikke nemt i en verden, hvor vi alle skal være først til mølle, sjove, hurtige på aftrækkeren, og egentlig helst ikke gå glip af noget som helst. Men pludselig kom der ord på alle mine følelser, og dermed også forståelse for, hvorfor jeg FØLER som jeg gør.

Jeg har det super i eget selskab. Jeg har kun brug for en lille håndfuld venner, som jeg til gengæld ved er der for mig. Efter små 10 timer på job, er jeg bare drænet for alt der hedder samvær, og weekenderne bruger jeg som regel til at lade op i til næste arbejdsuge. Kedeligt liv???? Ikke helt, da jeg formår at få mine gode venner puttet i kalenderen med jævne mellemrum og derfor er der ikke så meget plads til alle “de andre”. Jeg har endelig erkendt overfor mig selv, at det er sådan JEG er, og det er der ikke noget galt i.Jeg vælger ikke de andre fra, men vælger mig selv til.

Jeg er blevet meget bedre til at være tro mod mig selv – før var det på de andres præmisser, jeg hørte simpelthen ikke efter, hvad min krop egentlig fortalte mig. Det var her din bog hjalp mig til at forstå, at den “modvilje” min krop egentlig viste mig – men som jeg ikke kunne finde ud af at tolke – bare var at fortælle mig, det er ikke dette jeg har brug for, jeg har bare brug for at have mine nære omkring mig og ikke så meget andet.

 TAK, Solvejg!

 

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Tania 8. september 2015 kl. 22:40

Sikke en dejlig tilbagemelding at få. Pral du bare.

Kh Tania

Eva B 9. september 2015 kl. 12:03

hey, sådan har jeg det også. Nu har jeg ikke læst bogen, men er godt klar over, jeg nok er introvert – og min datter også – men uden at forstå, hvad det betyder, fornemmer jeg.
Vi ved nemlig heller ikke noget bedre end en weekend uden planer og i fred og ro. Mine søstre oplever en masse i weekenderne. Jeg føler mig forkert, fordi jeg er ovenud tilfreds m en weekend med mand og børn og en god bog.
Vores datter Luna på 13 har ofte bekymret os, fordi hun synes at foretrække eget selskab i weekender og ferie. Vi har været bekymret for, om ikke veninderne gad se hende, og hun tager sjældent selv initiativ til en aftale. Nu forstår jeg det bedre; hun er også bare bedst tilpas sådan, og har samvær nok i skolen og en enkelt overnatning sammen m en veninde i ny og næ.
Tak skal i have. Tænk at man kan få sådan en indsigt af at følge en blog ! Nu vil jeg købe bogen til min datter og jeg, og forklare min bekymrede, ekstroverte mand, at det er fint som det er. KH Eva

Benedikte 15. september 2015 kl. 23:44

Jeg har også for nylig læst bogen, og den satte en masse ting på plads overfor mig selv, men gav mig også nogle redskaber, jeg kan bruge fremadrettet. Det vil jeg også sige tak for!

Skriv en kommentar