Torsdag den 10. september

af Anna Skyggebjerg den 10. september 2015

I dag har jeg haft besøg af en selvvalgt solomor, Signe Fjord. Hun ville lave et interview med mig til alle de solomødre, som er medlem af hendes Solomor Lounge.

Det er både kvinder, som har fået barn med donor, og kvinder, som overvejer det. Kvinder, som har valgt eller påtænker at vælge et væg-til-væg moderskab. 24/7.

Signe mente de kunne bruge nogle af mine smutveje til en nemmere hverdag. Kort sagt: Staldtips fra min bog Super Mor.

Så vi har talt om, hvordan man overbeviser sig selv om, at man er god nok. Hvordan man får åndehuller i en hverdag, hvor der ikke er en anden voksen til at tage over. Og hvordan det mon kan være, at 90% af solomødrene i Danmark angiver hellere at ville have skabt en familie sammen med en mand. Måtte jeg anføre, at selvom årsagerne givetvis er mange og komplekse, er der noget, der siger mig, at vi mangler positive forbilleder for solomødre. Nogle, som tør sige højt, at ja, det er ind imellem hårdt og ensomt at være alene med børn, men kærligheden gør, at det er det hele værd. Og “ind imellem hårdt og ensomt”…. De følelser har fædre og mødre i kernefamilier også. Dem slipper ingen for. 

Nå ja, vi talte selvfølgelig også om revolution, nemlig den revolution det er, at følge min Super Mor-plan og opnå følgende:

At få mere tid sammen med børnene.

At få middagsmad, der tryller sig selv ind på bordet.

At kun bruge 60 minutter ugentligt på indkøb.

Oh yes, det er muligt! Det er pære enkelt. Og det var vitterligt en revolution i mit liv, da jeg begyndte at leve efter Super Mor-principperne. Og jeg er i øvrigt fortsat (omend ikke 100%…) efter jeg ikke længere er enlig mor, for hverdagen bliver nemmere af det. Meget, meget nemmere. Du kan læse alt om det i Super Mor. Eller du kan læse et sammendrag i et blogindlæg, jeg har skrevet til Signes blog.

Dagens snapshot viser det eneste familiemedlem, som synes, livet er blevet meget bedre, efter at Asger er flyttet. Chilli levede tidligere i eksil på 2. sal af skræk for Asger. Men nu:

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Birgitte B 10. september 2015 kl. 20:18

Jeg elsker min udgave af SuperMor. Den holder stadig for mig trods jeg er flyttet sammen med kæreste for 2 år siden nu. Kh Birgitte

Anna Skyggebjerg 10. september 2015 kl. 21:00

Kære Birgitte,
Det er jeg rigtig glad for at høre!
Kærligst,
Anna

Ulla 15. september 2015 kl. 18:20

Zen for mødre holder også maks!

Skriv en kommentar