Torsdag den 16. februar

af Anna Skyggebjerg den 17. februar 2012

Indenfor det seneste døgn har Jacob og jeg holdt i hånd i 2½ time, mens vi så Den engelske patient. Vi har været til bueskydning sammen og til et arrangement om haiku-digtning. Og… han har såret mig dybt med en svidende kommentar. 

Det fik mig til at tænke på Stuckenbergs digt, To, som elsker hinanden. Det er ganske vist ikke skrevet om mødre og vores børn. Men man skulle næsten tro det, for moderskabet rummer alle de elskendes erfaringer.

Thi to, som elsker hinanden, 
kan volde hinanden mer’ ondt 
end alle de argeste fjender, 
som hævner sig jorden rundt.

Og to, som elsker hinanden, 
kan læge de ondeste sår 
blot ved at se på hinanden 
og glatte hinandens hår.

(Viggo Stuckenberg, 1901)

PS: Dagens snapshot er en tulipan i vindueskarmen ved mit skrivebord. Tulipaner kan også glatte hår og hud og knudrede hjerter. Så venlige blomster de er.

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Inge 17. februar 2012 kl. 10:03

Åh, det er så sandt, så sandt, Anna! Hvor kan en enkelt bemærkning fra ens afkom ramme, så det tager pusten fra en mor! Av! Men når jeg læser din historie, bliver jeg alligevel misundelig på dine 2½ times holden i hånd med Jacob, og Jacob´s og dine sam-aktiviteter. Det hører til sjældenhederne i mit liv med teenage-datter. Men – lige i dag – har jeg allernådigst fået kilet en mor/datter aftale ind: Vi skal spise brunch sammen på café i dag! Og senere – måske – skal vi en tur i biffen. Men i aften – så der det slut – og så er det vennerne der trækker. Ak, ja…

Sissel 17. februar 2012 kl. 16:57

Sikke et trist og smukt digt! Og så sant, så sandt. Lige en reminder om at man ikke skal tage kærligheden for givet, både når det gælder børn og partnere.

Anna Skyggebjerg 17. februar 2012 kl. 20:18

Kære Inge,
Jeg håber, at du og din datter har haft en dejlig dag!
Ja, vennerne kan man ikke konkurrere med…. Jacob sagde for et års tid siden, da han igen-igen kunne konstatere, at hans søster var sammen med vennerne i stedet for sammen med os: “Venner, er det ikke en teenagers bedste legetøj?”

Inge 18. februar 2012 kl. 12:20

Kære Anna
Tak, vi havde en hyggelig dag, og vi nåede både brunch og bif! Og lidt af den snak som jeg tørster efter…
Jo, teenageres bedste legetøj er vennerne (godt set, Jacob) og det kan vi andre ikke hamle op med. Jeg håber, der kommer en dag, hvor jeg igen bliver interessant for hende, og ikke bare et nødvendigt onde ; )
Jeg håber i øvrigt at din teenager trives i USA!

Skriv en kommentar