Torsdag den 16. januar

af Anna Skyggebjerg den 17. januar 2014

Jeg fortsætter lige i sporet fra i går… Anne Morrow Lindberg skriver om problemet med at finde ro og balance i en hverdag fuld af distraktioner. Men hvad er hendes løsning?

Den er selvfølgelig at skære ned på nogle af distraktionerne. Hun bliver tit betegnet som proto-feminist, men det er lige så rigtigt at se hende som en af de første fortalere for simple living.Hun taler om at finde en rytme mellem ensomhed og fællesskab, mellem “retreat and return”. Kort sagt taler hun (naurligvis!) om nødvendigheden af at finde åndehuller. Nødvendigheden af Zen-skabende ritualer:

“It need not be an enormous project or a great work. But it should be something of one’s own. Arranging a bowl of flowers in the morning can give a sense of quiet in a crowded day – like writing a poem or saying a prayer. What matters is that one be for a time inwardly attentive.” 

Jeg har aldrig nogensinde gjort noget med blomster, der kan betegnes som “at arrangere”, og jeg beder ikke og skriver ikke digte. Men jeg har masser af andre små ritualer, som modarbejder de centrifugale kræfter, der så nemt kan få mig til at miste fodfæstet. De handler om Vestfløj, Aftente, meditation, tedrikning – og nogle gange handler de om bare at løfte blikket og tage tre dybe vejrtrækninger. Og nyde synet af de her to roser, det nærmeste jeg nogensinde kommer “arranging a bowl of flowers”:

Skriv en kommentar