Torsdag den 19. september

af Anna Skyggebjerg den 19. september 2013

I løbet af den seneste uge, er der blevet skældt for meget ud på Jacob: Alting har handlet om madkasse og rygsæk, der flyder på gulvet. Tøj, der flyder på gulvet. Kattebakke, der ikke bliver ordnet. Lektier, der er bliver lavet med venstre hånd og alt for sent. Og en træls, vrængende tone.

I går gik det op for mig, at drengen har mistet overblikket, fordi han er stresset. Ny skole, nye venner, ny fritidsinteresse….

Så i dag har han fået en sygdomsforebyggende fridag fra skolen. 

Han sov længe. Jeg lavede så morgenmad til ham og præsenterede ham for en timeplan, der skulle sikre, at han fik ryddet op, fik lavet lektier, fik taget sig af katten, fik drukket kakao med masser af flødeskum. Og der var indlagt to timer, hvor vi bare sad ved siden af hinanden og læste bøger. 

Han er ved at blive sig selv igen. Fordi alting ikke sejler omring ham længere. Og fordi han har fået ro og fri tid i sit eget selskab, sådan som en introvert dreng har brug for. Der er kontant afregning, når han og jeg glemmer, at det er sådan, han får ladet sine batterier op.

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Karin Heunecke3 19. september 2013 kl. 15:22

du er bare en fantastisk mor. Jeg er lærer men idag UU vejleder. Jeg burde sige føj , men nej nogen gange skal noget helt andet til . Dejligt du gør det :-)

Anja 19. september 2013 kl. 19:10

Din sans for struktur er meget inspirerende – især når du også sørge for at lægge tid ind til at drikke kakao med flødeskum og hyggelæse ;-)

Sonja 19. september 2013 kl. 20:04

Hvor er det dejligt at høre. Ville selv ønske jeg havde kendt til, at være introvert da mine børn var mindre, specielt min søn, som sikkert kunne have brugt flere af disse dage. :-)

Annine 19. september 2013 kl. 21:32

….. Og Asger lader også op……. i sengen :-)

Merete 19. september 2013 kl. 22:18

Tak for at dele <3

lotte rosdahl 20. september 2013 kl. 10:46

Jeg hørte Hans Pilgaard sige efter at være gået ned med stress, at han var begyndt at tage forebyggende sygedage. Det lyder måske af mange flere fridage, men er jo fantastisk, da det netop nedsætter sygedage, da man undgår at blive syg!
Siden da har min nu 15-årige datter fået flere forebyggende sygedage i sit skoleliv. Hun kommer selv og spørger og det er en rigtig god vane at få med sig i et arbejdsliv, hvor alt for mange går ned med stress.
Selv bliver hun nogle gange såååå træt. Hun går til fodbold, boksning, har masser af venner osv. Og så kommer der bare et tidspunkt, hvor hun ikke hænger sammen. Det er her hun får en foresbyygende sygedag, hvor hun sover så dybt og trygt til hun vågner og bare tuller rundt resten af dagen. Næste dag er hun klar igen.

Skriv en kommentar