Torsdag den 2. februar

af Anna Skyggebjerg den 2. februar 2012

Jeg har en bog, som jeg aldrig rejser nogen steder uden, og som jeg har i hænderne hver eneste uge. I Gift from the Sea skriver Anne Morrow Lindbergh så smukt og klogt om mødres behov for at have lommer af ensomhed og stilhed. Den bog ligger mit hjerte nær.

Men for første gang i 20 år glemte jeg at få den med, da jeg rejste på ferie. Derfor har jeg i dag taget den med hen i den blå stol og fundet sammen med den igen. Og igen-igen frydet mig over Anne Morrow Lindberghs visdom og smukke prosa, når hun skriver om vigtigheden af at være indadvendt opmærksom – og om, at hvad som helst, når det gøres med nærvær, kan give en oplevelse af et stille øjeblik i en travl hverdag:

“It need not be an enormous project or a great work. But it should be something of one’s own. Arranging a bowl of flowers in the morning can give a sense of quiet in a crowded day – like writing a poem or saying a prayer. What matters is that one be for a time inwardly attentive.”

Og her er så min “bowl of flowers” – hjembragt fra Thailand:

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 3. februar 2012 kl. 11:01

Det er verdens bedste bog, og jeg er så glad for, at du har introduceret mig for den. Deler fuldt ud din glæde over den, og nyder at kunne være i hytten ved vandet sammen med Anne, når behovet melder sig.

Skriv en kommentar